Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesis Zincirine Bir Halka Daha Ekledi

Şahinbey Belediyesi, yeni mahallelerinden olan Çörekli Mahallesi’ne yaptırmış olduğu cami ve sosyal tesis açılışını gerçekleştirerek vatandaşın hizmetine sundu.

Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesis Zincirine Bir Halka Daha Ekledi
Eski köy olan ve Şahinbey ilçesinin yeni mahallelerinden Çörekli Mahallesinde yapılan cami ve sosyal tesisin açılışına AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hakan Kurt protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, “Çörekli Mahallemiz 70 kişilik bir nüfusa da sahip olsa burada bir ezan sesi eksikti. Daha saçlarımız yeni çıkarken anamız bizi vatan, millet sevdasıyla büyüttü. Bir dönem dünyanın büyük bir bölümüne hükmetmiş bir ecdadın torunlarıyız. Ancak bu gün bakıyoruz, mazlum milletler arasında Dünya’nın değişik yerlerindeki Türkler de var. Peki eski günlerimize nasıl döneriz? Öncelikle ekonomik bağımsızlığımızın yanı sıra birlik beraberliğimiz olmalı. Ülkenin nüfusu 80 milyonsa hepsini kardeş bilmeliyiz ve birlikte hareket etmeliyiz. Şayet 15 Temmuzdaki hain kalkışma gerçekleşmiş olsaydı. Bugün burada başka bir devlet olacaktı. Uyanık ve ferasetli olmamız lazım. Bunu yolu da eğitim den geçer. Eğitim yolu da camiler, mektepler ve medreselerdir. Peygamber Efendimiz (S.A.V) diyor ki ‘Dünyadaki Cennetleri Gezin’ sahabelerden birsisi ‘Dünyadaki Cennetler Neresi?’ diye soruyor. Peygamber Efendimiz (S.A.V)’ de ‘Kur’an-ı Kerim Okunan Yerler’ diyor. Elhamdülillah Çörekli Mahallemizde de caminiz açıldı. Şahinbey Belediyesi’ni bu konuda tebrik ediyorum. Eğer Türkiye son 16 yılda bu kadar güçlenmeseydi. Bu hizmetlerin hiç birisi olmazdı. Türkiye’nin her tarafında bu tür çalışmalar yapılmasından rahatsızlar. Bunun bedelini de bize ülkemizi parçalamakla ödetmek istiyorlar. Ancak biz iman dolu göğsümüzle direneceğiz. Bu camimiz inşallah birçok kişi kuran öğrenip ibadetler yapar. Camimizin mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Gençlerimiz camileri doldurmalı“

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçesi’nde birçok cami inşaatı yaptıklarını belirterek, “Allah Cumhurbaşkanımızdan ve hükümetimizden razı olsun. Belediyelerin cami yapma ve onarımı konusunda yaptıkları yasal düzenlemelerle önünü açtılar. Biz Şahinbey Belediyesi olarak hayırsever iş adamlarıyla birlikte birçok cami yaptık. Hayırsever iş adamlarımızın da desteği ile şu ana kadar 57 tane cami yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ayrıca 17 camimizin de inşaatı devam ediyor. Bunların önemli bir kısmı da belediyemiz tarafından yapılıyor. Cami yapmak elbette önemli ama asıl olan içini doldurmak. Gençlerimizin camilere gelerek camilerimizi cıvıl cıvıl bir hale getirmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu camilerin önemine dikkat çekerek, “Yeryüzünün en güzel mekânı ve yeri olan Beytullah’ın, Kabetullah’ın bir parçası olan camimizi açıyoruz. Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim de Allah’ın mescitlerinin camilerinin ancak ve ancak Allah’a inanan, ahiret gününe inanan, namazını dosdoğru kılan, zekâtını veren kişiler onarır imar ederler. Bunlar Allah’tan başkasından korkmazlar” diye konuştu.

Çörekli Köyü Mahalle Muhtarı Halil Orhan, Çörekli köyüne yapılan cami ve sosyal tesisi için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan cami ve sosyal tesis vatandaşların hizmetine açıldı.
Kaynak: İHA