Kurban Bayramı İçin Balıkesir'de 140 Bin 400 Hayvan Hazır

Balıkesir Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önümüzdeki Kurban Bayramına yönelik hazırlıklarını tamamladı. Balıkesir Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yıl içerisinde yapılan çalışmalarla kurbanlıkların her türlü aşı ve küpe kontrolleri yapılmış, sağlık şartları uygun 107.583 adet küçükbaş, 32.845 adet büyükbaş olmak üzere toplam 140.428 adet kurbanlık hayvan bulunduğunu açıkladı.

Balıkesir Valiliği İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2016 yılında Balıkesir il genelinde 98 bin 271 küçükbaş, 21 bin 706 büyükbaş olmak üzere toplam 119.977 adet kurbanlık hayvan kesimi gerçekleştirdiği belirtilirken Balıkesir İl sınırları içinde 2016 yılı kurban döneminde ilimizden 6 bin 848 adet küçükbaş, 2 bin 500 büyükbaş olmak üzere toplam 9 bin 348 adet kurbanlık hayvanın il sınırları dışına sevkinin gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada Balıkesir İl genelinde İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonlarınca belirlenen 20 adet kurbanlık hayvan satışı yapılan yer bulunduğu ve Balıkesir İl genelinde İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonlarınca belirlenen ve 17 adeti Büyükşehir Belediye Başkanlığınca kurulan toplam 148 adet kurban kesim yeri bulunduğu ifade edildi.

Damızlık dişi varlığının korunmasına yönelik vatandaşlara uyarılarda bulunan Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü "20 İlçe müdürlüğümüzce kolluk kuvvetleriyle birlikte program kapsamında yol kontrol çalışmaları devam ediyor. Yapılan çalışmalarda il genelindeki hayvan hareketleri, hayvan hastalıkları ile hayvan refahı konularında denetim ve kontroller yapılıyor. Sürdürülebilir bir hayvancılık için damızlık dişi hayvan varlığının artırılması büyük önem arz ediyor" denildi.
Kaynak: İHA