Kültür Ve Sanat Kenti; Küçükköy'de Sergi Açılışları

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 13.sü düzenlenen Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında; ilçenin kültürel ve sanatsal anlamda merkezi olma yolundaki Küçükköy’de 5 sergi ve 1 sanat atölyesinin açılışı yapıldı.

Kültür Ve Sanat Kenti; Küçükköy'de Sergi Açılışları
Ayvalık Belediye Başkan Yardımcıları; Belediye Başkan Vekili Gökay Bacan ve Figen Güren’in yanı sıra Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Fahri Güren ve çok sayıda sanatseverin katıldığı açılışlar renkli görüntülere sahne oldu.

Heykeltraş Uğur Çalışkan, Hayati Misman ve Özdemir Yemencioğlu’na ait Artura Vintage Art Gallery de açılan granür, baskı, heykel ve yağlı boya resim sergisi ile başlayan açılışlar; Rabia Çalışkan’a ait Artura Vintage karma resim sergisi, Ayşe-Burhan Yıldırım’a ait Galerida Sanat Atölyesindeki resim sergisi, Profesör Ayhan Taşkıran’a ait resim sergisi; Suna Tüfekçibaşı Resim Atölyesinde İstanbul’u anlatan resim sergisi; Simay-Eray Dinç kardeşlere ait Kıraathane Dijital Sanat Atölyesi’nde açılan resim sergisi açılışlarıyla devam etti.

Sergilerin açılışlarını yapan Belediye Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Ayvalık’ın kültürel anlamda en önemli değerlerinden biri olan Küçükköy’ün sanatın da merkezi olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Küçükköy’de sanat atölyelerinin çoğalmasıyla Ayvalık’ın Kültür ve Sanat’ın başkenti olacağına inandığını kaydeden Gökay Bacan, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in önderliğinde gerçekleşen 13. Kültür ve Sanat Günleri’nin geçtiğimiz yıllara göre daha renkli ve içi dolu bir hale getirildiğini vurguladı.

Etkinlik; sanatçılara ve sanat atölyelerinin sahiplerine verilen plaketlerin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA