Karacoşkun'dan Organik Zeytinyağına Destek

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan, tarım ilacı ve gübre kullanılmadan üretilen Kilis zeytin yağının hak ettiği değeri bulabilmesi için de çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Karacoşkun'dan Organik Zeytinyağına Destek
Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, zeytin ve zeytinyağı üretiminde faaliyet gösteren Kilizi zeytinyağı tesisini incelemelerde bulunarak zeytinyağı üretimi konusunda yetkililerden bilgi aldı. Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Polat, Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Polat’a Kilis İli Organik Zeytin Üreticileri Birliği’nin bir markası olan Kilizi’nin üretimi, paketlenmesi, dağıtım ve satışını anlattı. Tesisi ve zeytinyağı üretimini yerinde inceleyen Karacoşkun, organik zeytinyağı ve yağlık zeytin konusunda dünya çapında bir potansiyele sahip olan Kilis’in, Kilizi adıyla markalaşma yolunda önemli bir girişimde bulunduğunu söyledi.



Rektör Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Kilis adına ve Kilis yararına atılacak her adıma, her projeye üniversite olarak destek olacaklarını vurguladı.

Bu girişimin Kilis’in tarıma dayalı ekonomisinde çok önemli bir değere sahip olduğunu vurgulayan Rektör Karacoşkun, tarım ilacı ve gübre kullanılmadan üretilen zeytinyağının hak ettiği değeri bulabilmesi için de çok önemli bir adım olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA