Fikri Işık Açıklaması 'Bir Bayrak Değişimi Olacak Ama Dava Aşkımız Hiç Azalmayacak'

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti ilçe kongresinde konuştu.

Fikri Işık Açıklaması 'Bir Bayrak Değişimi Olacak Ama Dava Aşkımız Hiç Azalmayacak'
Kocaeli AK Parti ilçe kongrelerinin ilki Kartepe’de gerçekleşti. Kongreye; Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AK Parti milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı.

Kongrede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Bu görevi bize veren Kocaeli halkı, bu görevi bize veren Kocaeli teşkilatları ve başta genel başkanımız olmak üzere verdikleri görevi bir aktör olarak icra etmekle yükümlüyüz. Bu bizim namus borcumuzdur. 14 yıldır Kocaeli’mizi nakış nakış örüyoruz. Ankara’ya hiç dert götürmemeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Kartepe’mize de çok büyük hizmetler yaptık. Artık dünkü Kartepe yok. Bugün yepyeni bir Kartepe var” ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, 3 dönem boyunca başarıyla yürüttüğü görevini Mustafa Kocaman’a devreden Hasan Kandaz Bey’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, “Bugün burada görevi devredecek bütün ilçe yönetimindeki arkadaşlarımıza da teşekkür ederim. AK Parti bizim bin yıllık davamızın adıdır. Onun için biz bu partiye saf bir siyasi parti olarak bakmadık. Biz bu partiye bizi biz yapan değerlerin ihyası ve inşası için gelecek kuşaklara aktarılması için çok önemli bir misyon olarak gördük. Ve bu anlayışımız devam ediyor. Biz halisane niyetlerle yola çıktığımız için daha hiç kongremizi yapmadan bizi iktidara taşıdı. Bu olay dünya siyasetinde ender görülür. Darbe dönemleri hariç benim bildiğim böyle bir olay yok” dedi.

Başbakan Yardımcısı Işık, AK Parti’nin ilk kongresini 2003 yılında yaptığını belirterek, “İlk kongremizi yaptığımızda ben teşkilat başkanıydım. Ama 2003 yılında AK Parti iktidardaydı. Milletimiz o kadar acele etti ki, ’size ihtiyacı var ülkenin aman ha gelin şu ülkeyi bulunduğu uçurumun kenarından geri çekin’ dedi.

Biz de çok kısa bir süre içinde o uçurumun kenarından ülkemizi nasıl uzaklaştırdığımızı ve kendi yolunda emin adımlarla nasıl ilerlediğini hep birlikte yaşayarak gördük. Çok şükür kısa sürede büyük başarılar elde ettik. Ama elde ettiğimiz her başarı önümüzdeki engellerin artmasına, çıtaların yükselmesine sebep oldu. Türkiye 2002 yılının o karanlık günlerinden 2004 yılının başında büyük bir aydınlığa yelken açmıştır. Ama çok iyi biliyoruz ki birileri de ’biz bu AK Parti’nin önünü nasıl keseriz, biz bu AK Parti’yi nasıl etkisizleşiririz’in hesaplarını yapıyor. Danıştay saldırısı arkasından 27 Nisan bildirisi arkasından parti kapatma davası, küresel kriz ve bununla birlikte Türk ekonomisini çökertme planları bunları hiç duyurmadık” diye konuştu.

Her sorunun üstesinden geldiklerini belirten Işık, millete aşık olduklarını söyleyerek, “Biz bu ülkenin sahip olduğu potansiyelin değerlendirilmesi ve sadece bu ülkenin hakkettiği yere gelmesini istiyoruz. Şu anda 15 Temmuz hain darbe girişimi püskürtüldü diye önümüze yeni engellerin çıkarılmayacağını düşünüyorsak aldanırız. Bu mücadele devam edecek. Bu mücadelede önümüze yeni yeni engeller çıkartılacak. Ama şuna da net olarak inanıyoruz ki eğer biz samimiyetimizi birlik ve beraberliğimizi kendi içimizdeki uyumumuzu sağlarsak hiçbir engel bizi hedefimizden alıkoyamaz” açıklamalarında bulundu.

Işık, son olarak kongre döneminde olduklarını belirterek, “İlk 5 kongrede olduğu gibi yine bir yenilenmenin, tazelenmenin, yorulan arkadaşlarımızın yeni ve dinç arkadaşlarımıza bayrağı devretmesinin biraz nefes almasının zamanıdır. Bu zamana kadar Kocaeli’deki bütün kongrelerimiz büyük bir olgunluk içinde geçti. Sorumluluğumuz ne olursa olsun bizim için en büyük iftihar kutlu davanın bir neferi olmaktır. Bu kutlu davada nerede görev almış olursak olalım sorumluluğumuz görevimizi yerine getirmektir. Ankara’ya gittiğinizde ’ben Kocaeli teşkilatındanım’ deyince size başka bakıyorlar. Çünkü Kocaeli teşkilatı birlik, beraberlik ve fedakarlığın adıdır. Başka partilerin il kongresini bile yapmaya cesaret edemediği büyüklükte bir salonda biz ilçe kongremizi yapıyoruz. Bu partimizin ve teşkilatımızın gücünü ortaya koyan bir göstergedir. Bizim teşkilatlar olarak yaptığımız her çalışma bu ülkenin geleceğine vurulan bir mühürdür. Türkiye’nin kaderi AK Parti’nin kaderiyle özdeşleşmiştir. AK Parti’nin kaderi ise teşkilatlarının performansıyla özdeşleşmiştir. Teşkilatlar normal zamanda çok fark edilen yapılar değildir. Ama bir sıkıntı olduğunda ilk akla gelen teşkilatlardır. Havanın oksijeni gibidir teşkilatlar, varlığını kimse farkına varmaz ama yokluğu ölümcüldür. Biz bu şuurla yolumuza devam edeceğiz. Onun için durmak yok yola devam diyoruz. Bugün sizlerin desteği ile seçilecek Mustafa Kocaman ve yönetimi çıtayı çok daha yukarılara taşmak için gayret gösterecek. Diğer ilçelerimizde de bir bayrak değişimi olacak ama dava aşkımız hiç azalmayacak” diyerek sözlerini bitirdi.

Kongre, yeni ilçe başkanı Mustafa Kocaman’nın konuşması ve delegelerin oylarını kullanmasıyla son buldu.
Kaynak: İHA