Fidelikten Çıkan Güzlük Domatesler Fidanları Toprakla Buluşuyor

Antalya’nın Kumluca ilçesinde fideliklerden çıkan güzlük domates fidanları toprakla buluşuyor.

Fidelikten Çıkan Güzlük Domatesler Fidanları Toprakla Buluşuyor
Kumluca ilçesinde bu kış Türkiye’ye dağıtılacak domateslerin fidanları fideliklerden çıktı ve toprakla buluşma başladı.

Kumluca’da üretilen güz dönemi domates fidanları üreticiler tarafından tesislerden çıkartılarak, seralarda yerini alıyor. Ağustos ayının son günlerinden Eylül ayı ortalarına kadar dikimi yapılan güz dönemi domatesler, Kasım ayının 15 ve ya 20’sinde hasat edilebiliyor. Bu dönem dikilen domatesler 15 Kasım-28 Şubat döneminde tüketicinin domates ihtiyacını karşılıyor.

Domatesleri 80 gün sonra hasat etmeye başlayacaklarını söyleyen Üretici Aynur Uluöz ise, “Bugün güzlük çeşidimizi diktik. 2 ay sonra çıkacak. Sürekli ilgi istiyor. Çocuk gibi ilgileniyoruz. Çocuklarımızla o kadar ilgilenmiyoruz. Filizi yaprağı, ipi, yaprağının budaması gibi işleri oluyor. Bayağı bir emek veriyoruz. İnşallah emeğimizin karşılığını alırız” dedi.

Domates dikimi yapan üreticileri ziyaret eden Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayahan, “İlçemizde güz dönemi domates dikimi başladı.

Dikim işleri 15 gün sürer. Kasım Aynın 15 veya 20 si gibi kızarır, o zaman hasadına başlarız. Seraların içinde güneşini iyi aldığı için, renkli, albenisi olan, raf ömrü uzun olu. Çiftçilerimize, tadı ve aroması iyi olan çeşitleri tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA