En Büyük Ve En Güzel Kurbanlıklar Sultangazi'de Podyuma Çıktı

Sultangazi’de düzenlenen “En Güzel ve En Büyük Kurbanlık Yarışması”nda kurbanlıklar podyuma çıktı. Yarışmaya katılan besicilerin kurbanlıklarını duvaklarla gelin gibi süslemesi renkli görüntüler oluştururken, Ağrı’dan gelen “Ağrı Dağı” isimli bir ton ağırlığındaki dana ise “En Güzel ve En Büyük Kurbanlık Yarışması”nda birinci oldu.

En Büyük Ve En Güzel Kurbanlıklar Sultangazi'de Podyuma Çıktı
Sultangazi Belediyesi tarafından 220 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda 3’üncü “En Büyük ve En Güzel Kurbanlık Yarışması” düzenlendi.

Yarışmaya 45 kurbanlık hayvan katılırken, ön elemeden 20 tanesi geçmeyi başardı. Ön elemeyi geçen 20 hayvan arasında yapılan puanlamada öncelikli olarak hayvanların ağırlığına dikkat edilirken uysallığı, sağlıklı görünümü, temizliği ve yerli hayvan olma özelliğini göstermesine göre jüri üyeleri tarafından oylandı. Yarışmaya katılan besiciler hayvanlarını duvaklar, çanlar, kuşaklar ile süsleyerek jüriden en fazla puanı almak için uğraştı. Kimi besiciler hayvanlarını podyumda yürüttüğü esnada zor anlar yaşarken, kimi besicilerin hayvanları ise uysallığıyla jüri üyelerinden tam puan almayı başardı.

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi Belediyesi İşletme ve İştirak Müdürü Osman Özbostan, Veteriner Ersin Coşkun, Sultangazi Belediyesi İşletme İştirak Şefi Mesut Dayı ve Sosyal Medya Fenomeni Nadir Beyazyol’un da jüri üyeliğini yaptığı yarışmada 4 kurbanlık dereceye girerek ödül almaya hak kazandı. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise dereceye giren kurbanlıkların sahiplerine ödüllerini takdim etti ve birinci olan kurbanlığa birincilik tacını taktı. Öte yandan, Başkan Altunay yarışmada birinci olan “Ağrı Dağı” isimli kurbanlığın sahibiyle yaptığı pazarlık sonucu birinci seçilen kurbanlığı satın aldı.

“Tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum”

Güzel ve eğlenceli bir yarışma olduğunu belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bugün jüri üyelerimiz ve basın mensuplarımızın gözetiminde, yetiştirici kardeşlerimizi büyük emek vererek; bu hayvanları önce bir yıl otlatıyorlar. Daha sonra ise kurbanın hemen ertesinde bir yıl özel bakıma alıyorlar ve böylece tonlarca ağırlığında gelen bu güzel hayvanlar Sultangazi’nin bu satış noktasında görücüye çıkıyor. Bakalım bugün kimler var. Geçen sene illerimizde; Ağrı vardı, Çankırı vardı, dereceye girenler. Bu sene belki farklı iller olacak. Ya da aynıları daha iyisini getirmiş olacak. Ben bu seçilecek kurbanlık hayvanlarımızın sahiplerine ödüllerini takdim edeceğim. Tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.



“Geçen sene ikinci oldum, bu sene birinci”

Yarışmada kurbanlığı birinci seçilen Murat Küsmü ise geçen sene ikinci olduğunu belirterek, “Danamın ismi “Ağrı Dağı” ve üç yaşında. Bir ton geliyor. Simental cinsi danam. Hayvanımı güzel besledim, ona güzel baktım. Kendimize bakmadık ama ona baktık. Çok şükür şampiyonluğu kazandık. 22 bin liraya satıyorum hayvanımı. Geçen sene ikinci olmuştum bu sene birinci oldum, mutluyum” dedi.

Kaynak: İHA