Denizli'de Araba Fiyatına Kurbanlık 'Mareşal'

Denizli’de, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurban pazarları hareketlenirken, pazarda bin 200 kiloluk ‘Mareşal’ isimli boğa alıcı bekliyor.

Denizli'de Araba Fiyatına Kurbanlık 'Mareşal'
Denizli’nin Merkezefendi ilçesindeki Kurban Pazarı bayramın yaklaşmasıyla birlikte hareketlenmeye başladı.

Canlı Hayvan Pazarı’nda satışa sunulan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar Denizli ilçelerinin yanı sıra doğu ve çevre illerinden getirilen hayvanlar alıcı bekliyor. Büyükbaş hayvanlarda, fiyatlar 3 bin TL’den başlayıp, 25 bin TL’ye kadar çıkarken, küçükbaş hayvanlarda bin TL’den başlayıp, 3 bin TL’ye kadar buluyor.

Hayvanlar, hastalıklara karşı pazardaki personel tarafından ilaçlanırken, veteriner hekimler kontrolünde satılıyor. Pazarda satıcı ile alıcı arasında sıkı pazarlıklar da sürüyor. Pazara Denizli’nin Serinhisar ilçesinde getirilen ‘Mareşal’ isimli boğa ise 25 bin TL’ye alıcı bekliyor.

12 yıldır hayvan besleyen Serinhisarlı Adnan Koyun, pazarda bulunan ‘Mareşal’ isimli boğası için alıcı bekliyor. Koyun, “Bin 200 kilo canlı ağırlığı, arpa ile besliyorum. Şu anda 3 yaşında, elimizde büyüdü. Çok ağır bir hayvan. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı bekliyoruz ona yakışır. Pazarda hayvan sayısı az pazarda, geçen seneden daha az hayvan var. Fiyatlar geçen sene ile aynı. Alıcıların elini çabuk tutmasını bekliyoruz” dedi.

Son günlerde pazarın hareketlendiğini belirten Süleyman Ülker ise, “Pazarın hızlı olacağını hissediyoruz. Vatandaşlar şu ana kadar fazla gelmemiştir ama satılacaktır inşallah. Yüzde 30-40’ı satılmıştır. Fiyatlar kuzuya göre normaldir. Kişi başına bin 300-bin 500 civarı para düşer beş kişiye yedi kişiye. 7 kişi olursa 1500 düşer ama büyük hayvan olur. Küçük hayvan olursa bin 300 düşer 5 kişi olur. Benim toplam 15 hayvanım var 4 tanesini sattım” diye konuştu.

Kurban fiyatlarının normal olduğunu belirten kurban alıcısı Muhammet Yalçın, “Allah kurbana nasip etsin inşallah. Fiyatlar iyi normal, üretici için de iyi bizim için de iyi. Üretici yılda bir getiriyor, para kazanması lazım. Biz de yılda bir kesiyoruz. 6 bin TL’ye aldık 5 kişiyiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA