Bu Da 'En Büyük Balığı Tutma Yarışması'

Tekirdağ Çorlu’da en büyük balığı tutma yarışması düzenlendi. Yarışmayı 3 kilogram 660 gramlık balık yakalayan 17 yaşındaki genç balıkçı Mert Oruç kazandı.

Bu Da 'En Büyük Balığı Tutma Yarışması'
Çorlu’da gerçekleştirilen kültür ve sanat festivali kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait Gölbaşı Gençlik Parkı’nda yer alan gölette balık tutma yarışması düzenlendi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren gölet çevresine gelen amatör balıkçılar, en büyük balığı yakalamak için olta attı. Yediden yetmişe her yaştan balıkçının katıldığı yarışmanın kazananı ise 17 yaşındaki genç balıkçı Mert Oruç oldu. 3 kilo 660 gramlık balık yakalayan Mert Oruç birinci olurken, 2 kilogram 725 gramlık balık yakalayan Aydın Öztürk ikinci bin 630 gramlık balık yakalama başarısı gösteren Oktay Kırbıyık ise üçüncü oldular.

Yarışmadaki en büyük balığı yakalayarak şampiyon olan genç balıkçı babası ile olta attığını ve çok küçük yaşlardan itibaren balıkçılık yaptığını söyledi.



Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Kemaleddin Avcı ile Erdoğan Demirci de Gölbaşı Gençlik Parkı’na gelerek en büyük balığı yakalamak için gölete olta atan balıkçılara başarı dileyerek derece elde eden yarışmacılara çeşitli ödüller verdiler.

(Serdar Şahin / İHA)
Kaynak: İHA