Bel Fıtığına Lazerli Ameliyat

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesinde lazerle bıçaksız bel fıtığı ameliyatı yapılmaya başlandı.

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesinde, tıpta 'Cryo Ablasyon' olarak bilinen lazerle bıçaksız bel fıtığı ameliyatı uygulamasına başlandığı bildirildi.

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesinde, bel fıtığı cerrahisinde yeni bir yöntem olarak, vücutta bıçakla kesi yapılmadan lazerle kapalı ameliyat yapılmaya başlandı.

Hastanede uygulanan 'bıçaksız, iğnesiz ve ağrısız' bu yöntemle ameliyat olan 5 çocuk annesi Kezban Solmaz (68) sağlığına kavuştu.

Solmaz, bel fıtığı şikayetinden dolayı ağrılarının dayanılmaz hale geldiğini dile getirdi.

Kalp hastası olduğu için genel anestezi altında açık ameliyat olmasının riskli olduğunu anlatan Solmaz, 'Ancak o kadar şiddetli ve dayanılmaz ağrılarım vardı ki açık ameliyat olmayı göze almıştım. Sonra doktorum yeni bir yöntemle anestezi almadan bu ağrılarımdan kurtulabileceğimden bahsetti ve hemen kabul ettim.' ifadelerini kullandı.

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Ali Samancıoğlu da yöntemin özellikle başlangıç aşamasındaki bel fıtıklarında, omurilik kanalı daralması ve çok ileri derece bel fıtıklarında kullanıldığını belirterek, kalp-akciğer gibi hastalıkları olan genel anestezi alması sakıncalı ve açık cerrahi uygulanamayan hastalara da bu yöntemi önerdiklerini kaydetti.
Kaynak: AA