Başkan Karaosmanoğlu Açıklaması 'Dünya Barışını Hep Beraber Sağlayacağız'

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Artvinliler Derneği’nin düzenlediği 1. Uluslararası Tulum, Kemençe, Horon ve Akordeon Festivali için kentimize gelen yabancı misafirlerle bir araya geldi.

Başkan Karaosmanoğlu Açıklaması 'Dünya Barışını Hep Beraber Sağlayacağız'
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Tulum, Kemençe, Horon ve Akordeon Festivali için kentimize gelen yabancı misafirlerle bir araya geldi. SEKA Park otelde konuklarına dönük gerçekleştirdiği konuşmada, “Her biriniz barışın ve kardeşliğin temsilcisi olarak kendi ülkelerinizde dünyanın daha yaşanabilir olması için çalışacaksınız. Dünya barışını hep beraber sağlayacağız” dedi.

Festival için Kocaeli’ye gelen 17 ülkeden 18 folklor ekibiyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mikail Kalyoncu’dan festival hakkında bilgi aldı. Dünya’nın kültürlerinin bir araya gelmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getiren Karaosmanoğlu, “Güzelliklerin hâkim olduğu ülkemizde sizlerin sergileyeceği kültürel ve sanatsal değerler kentimizde ilgiyle takip edilecektir. Sizlerden ricam Kocaeli’de ve Türkiye’de yaşadığınız güzellikleri kendi ülkenizde de anlatmanızdır” ifadelerini kullandı.

Kadim geleneklerimizden günümüze uzanan kültür değerlerimizi sizler vasıtasıyla yeniden hatırlayacağız diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Tarihin yazıldığı ve dünyanın geleceğinin şekillendiği çok önemli bir coğrafyada yaşıyoruz. Türkiye, tarihin en eski geçiş güzergahlarından birisidir. Ve günümüzde dünyanın ilgi odağı da bulunduğumuz coğrafyadır. Hep birlikte güçlü olmalıyız. Bakınız, bu güzel yurdu vatan edinen insanlarımızın kültürlerini, gelenek ve göreneklerini sizler vasıtasıyla görecek, bu engin medeniyetin halk danslarıyla, müzikleriyle bir kez daha tanışacaklar” diyerek sözlerini tamamladı. Birliktelik çekilen hatıra fotoğraflarının ardından tamamlandı.
Kaynak: İHA