Bakan Fakıbaba Tütün Üreticileriyle Özel Toplantı Yapacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Adıyaman’da, bulunduğu temasların ardından tütün ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Fakıbaba Tütün Üreticileriyle Özel Toplantı Yapacak
Adıyaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin açılışına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, daha sonra STK temsilcileriyle bir araya gelerek Ortak Akıl Toplantısını gerçekleştirdi. Bakan Fakıbaba, toplantı sonrası Adıyaman Tütününden binlerce kişinin geçindiğini, ülke ekonomisine katkı sunduğunu dile getirdi. Tütün üreticileriyle ilgili özel toplantılar yapacaklarını söyleyen Bakan Fakıbaba, “Tütün üreticilerinin haklı talepleri var ve önemli bir çoğunluk teşkil ediyorlar. İnsanlar ailelerine bakıyorlar. Bir defa biz üretene karşı her zaman sevgimiz var. Bunlar Allah’a çok şükür namusuyla, şerefiyle kazanıp ülkelerine katkıda bulunuyorlar. Dışarıdan ithal edeceğimize biz kendimiz buradaki arkadaşlarımıza neler sağlayabiliriz bunu konuşacağız” dedi.

Yaptığı açıklamanın ardından Bakan Fakıbaba, Adıyaman Valiliğini ve Adıyaman Belediyesini ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrası Bakan Fakıbaba ile beraberindeki heyet, Adıyaman’da, faaliyet gösteren bir çiftliği gezerek buradaki çalışma hakkında çiftlik işletmecilerinden bilgi aldı.

Çiftliği gezen Bakan Fakıbaba, burada et ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Adıyaman hayvanlarının çevre illere satılması Adıyaman hayvancılığı adına güzel bir olay. Bu şunu gösteriyor, Adıyaman hayvancılık bağlamında bir merkez olduğunu gösteriyor. Bizim amacımız Güneydoğu ile Doğu Anadolu Bölgesini hem tarımın hem de hayvancılığın merkezi haline getirmektir” ifadelerini kullandı.

Bu yıl Kurban Bayramında kurbanlık fiyatlarında yükselişin olacağını düşünmediklerini dile getiren Bakan Fakıbaba, "Vatandaşlarımız aceleye gelmemesi lazım. Benim babam bayramın 2. Günü kurbanlığı alırdı fiyatlar gerçekten çok düşerdi. Bu sene geçen seneye nazaran çok fiyat yükseleceğini tahmin etmiyorum önümüzdeki yıl kurban bayramının çok rahat geçeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Adnan Boynukara, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper ile çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: İHA