Atatürk Büstlerine Yapılan Saldırı

CHP Samsun İl Başkanı Akcagöz:'Atatürk'ün hatırasına saldırmak, topyekun milletin kendisine saldırmak demektir'.

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Atatürk'ün hatırasına saldırmanın, topyekun milletin kendisine saldırmak anlamına geldiğini belirtti.

Akcagöz, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk büstlerine yapılan saldırıların, sistemli, çalışılmış, hazırlanılmış bir örgüt işi olduğunu iddia etti.

Saldırganların terör örgütü bağlantılarının araştırılması gerektiğini kaydeden Akcagöz, 'Son zamanlarda ülkenin muhtelif yerlerinde, ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'ün büst ve heykellerine yönelik saldırıların olduğunu görüyoruz. Bu bir örgüt işidir ve bu tarz eylemleri gerçekleştiren kişilerin terör örgütü bağlantıları araştırılmalıdır. Atatürk'ün hatırasına saldırmak, topyekun milletin kendisine saldırmak demektir. İşlenilen suç, halkı kin ve düşmanlığa sevk ediyor.' ifadelerini kullandı.

Akcagöz, demokrasinin tahammül ve saygı rejimi olduğunu belirterek, saldırıları saygısızlık ve tahammülsüzlük olarak değerlendirdi.

Akcagöz, 'Atatürk'ün hatırasına yapılan bu saldırı, sadece tarihin bir dönemine değil, tarihin kendisine ve bir milletin ruhuna yönelmiş bir saldırıdır.' açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA