Afşinli Çiftçilere Yem Tohumu Desteği

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce 60 çiftçiye yem bitkisi tohumu dağıtımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen Çayır Mera ve Yem Bitkilerinin Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında temin edilen 3 ton korunga tohumu 60 çiftçiye dağıtıldı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde düzenlenen programda konuşan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, çiftçilerin boş bıraktığı ve ekmediği alanları tarımsal ürünle değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Budan, dağıtılan yem bitkisi tohumunun hayvanlarının yem ihtiyacını bir nebzede olsa karşılanması yönünde faydalı olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

'İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü aracılığıyla yaklaşık 3 ton korunga tohumunu 60 çiftçimize 50'şer kilo olmak üzere dağıttı. Çiftçilerimiz yem bitkisi desteklemesinden de faydalanacak. Amacımız çiftçilerimizin boş bıraktığı, ekmediği alanları tarımsal ürüne kavuşturmak. Çiftçilerimizin maddi destek alması ve hayvanlarının yem ihtiyacını bir nebzede olsa karşılanması amaçlanıyor.'

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt ise 'Korunga çok yıllık bir baklagil yem bitkisidir. Sulama imkanı olmayan topraklarda yetişmesi ve kireçli topraklara adaptasyon yeteneği açısından değerli bir bitkidir.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından çiftçilere 50'şer kilogram korunga tohumu dağıtıldı.

Kaynak: AA