4. Plastik Sanatlar Çalıştayı Tamamlandı

Akçaabat Belediyesince düzenlenen 4. Plastik Sanatlar Çalıştayı sona erdi.

Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesinde gerçekleştirilen çalıştayın kapanışı, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Belediye Başkanı Şefik Türkmen, eski AK Parti Milletvekili Faruk Özak, sinema sanatçısı Yusuf Sezgin ile sanatçıların katılımıyla yapıldı.

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, kapanış töreninde yaptığı konuşmada, Akçaabat'ın doğası, tarihi ve kültürüyle dikkatleri üzerine çeken bir şehir olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bizim en büyük üstünlüğümüz Akçaabatımızın sanatsal faaliyetleridir. Sanat gelişmişliğimizin bir sembolüdür. Plastik Sanatlar Çalıştayı'nın dördüncüsünü düzenleyen Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen de Trabzon'un sloganının, 'kültür, sanat ve turizm' olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

'Şehrimizdeki sanat ve sanatçı potansiyeli herkes tarafından bilinmektedir. Aynı zamanda bölgemiz horonun da başkentidir. Sanatla iç içe olan bir toplumda iyilik düşünen insanlar, ufku açık gençler yetişir. Bu tür çalışmalarla insanımızı ve gençlerimizi sanatla buluşturmayı ve sana olan ilgiyi arttırmayı hedefliyoruz. Doğal ve kültürel birçok değer barındıran ilçemizde ve yöremizde sanatı her zaman destekliyoruz.'

Konuşmaların ardından çalıştaya katılan sanatçılara, plaket verildi.

Kaynak: AA