Yaylada Malazgirt Kutlaması

Ordu’da Malazgirt Zaferi’nin 946. yıldönümü, Türklerin Karadeniz’e ilk geldiği toprak parçası olan Perşembe Yaylası’nda gerçekleştirilen programla kutlandı.

Yaylada Malazgirt Kutlaması
Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası’nda gerçekleştirilen etkinlikte Türklerin Anadolu’ya giriş kapılarını açan Malazgirt zaferi temsili olarak canlandırıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezi gençleri tarafından canlandırılan gösteride temsili olarak Doğu Roma İmparatoru Romen Diyojen’in askerleri ile yapılan savaş öncesi Selçuklu Sultanı Alparslan askerlerine beyaz pelerin ile namaz kıldırdı. Ardından ‘Allahü Ekber’ nidalarıyla Doğu Romalılarla meydan muharebesi yapan Türk askerlerinin zafer kazanmasının ardından sevinç gösterileri canlandırıldı.

Aybastı ilçesinin Perşembe Yaylası’nda yapılan kutlama programına Ordu Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh, ODÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Fikri Balta, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Sabri Yener, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Aybastı Kaymakamı Refik Özsoy, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Daire Başkanı Hakan Dulkadiroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, İl ve ilçe protokol mensupları ve sporcular katıldı.

Kaynak: İHA