Yalova'da Drone Destekli Trafik Uygulaması

Yalova'da, polis ve jandarma ekipleri Kurban Bayramı tatili nedeniyle karayollarında drone destekli trafik denetimleri gerçekleştiriyor.

Yalova'da, polis ve jandarma ekipleri Kurban Bayramı tatili nedeniyle karayollarında drone destekli trafik denetimleri gerçekleştiriyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri ortaklaşa trafik denetimlerinde drone kullanmaya başladı. İlk kez drone ile denetim yapan emniyet ve jandarma ekipleri, Bursa yolundaki kontrol noktasında yapılan çalışmaları basına tanıttı.

Drone ile sürücüler tarafından yapılan hız ve şerit ihlalleri ile brandasız yük taşıyan kamyonlardaki ürünler denetlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Sinan Tiryaki, yaptığı açıklamada, bayram nedeniyle trafik denetimlerini artırdıklarını söyledi.

Tiryaki, şunları kaydetti:

'Amacımız vatandaşlarımızın güvenli şekilde seyahatlerini tamamlamaları ve kaza seviyesini de minimuma düşürmek. İnşallah Yalova’mızda kaza yaşanmaz. Vatandaşlarımızın da trafik kural ihlallerine uymalarını istiyoruz. Bizim göremediğimiz hatalar da oluyor. Teknolojik gelişmelerden de faydalanıyoruz. Bizim göremediklerimizi drone görüyor. Vatandaşlarımızda da bu konuda bir algı oluşturmak istiyoruz. Trafik kuralları ihlallerini yapmamaları hususunda vatandaşlarımızı uyarıyoruz.'

Kaynak: AA