Vali Gül, Divriği Ve Kangal İlçelerinde İncelemelerde Bulundu

Sivas Valisi Davut Gül, Divriği ve Kangal ilçelerinde gezi ve incelemelerde bulundu.

Vali Gül, Divriği Ve Kangal İlçelerinde İncelemelerde Bulundu
İlçe gezileri kapsamında ilk olarak Divriği’ye geçen Vali Gül, ilçedeki Er Maden Demir İşletmesinde işçilerle birlikte kahvaltı yaptı. İşletme hakkında bilgi alan ve maden sahalarını gezen Gül daha sonra ilçe kaymakamlığına geçerek Kaymakam Abdullah Özübek’ten brifing aldı. Yapımında sona gelinen kent meydanı projesi ile Hüma Hatun Sokağı sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarını da inceleyen Gül, yüksek mimar Basri Hamulu’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Gül daha sonra UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan ve bir süre önce restorasyona alınan Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifasında incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Gül, çalışmalarda titiz olunması ve aksaklığa mahal verilmemesini istedi. İlçenin nadide konaklarından olan ve İl Özel İdaresi’nin 20 yıllığına kiralayarak restorasyonunu gerçekleştirdiği Tevrüzlü Konağına da geçen Gül, konağı gezerek onarımda gelinen son nokta hakkında bilgi aldı. Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine yapılan atölye binası inşaatını da gezen Gül, daha sonra bir süre önce görev yaptığı Erzurum Şenkaya’da yaralanan özel harekat polisi Mehmet Onur Eker’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna geçen Vali Gül, okul bahçesine kazandırılan halı sahayı inceledi. Divriği’deki temasları kapsamında Mühürdarzade Konağına da konuk olan Gül, burada muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarların sorunlarını dinleyen ve ilçede devam eden çalışmaları anlatan Gül, "Sizlerin sorunlarını biliyoruz. Bazı köylerde yaz ayının gelmesi ile birlikte hem nüfusun artması hem de bağ bahçe sulanmasından dolayı sular yetersiz kalıyor. Bunun için su saati uygulamasına titizlik gösterilmesini istiyoruz. Diğer yandan yollarımızın asfalt oranını daha yüksek seviyeye çıkarmaya gayret ediyoruz. Köy içi parke çalışmalarına önem veriyoruz. Her geçen yıl bir önceki seneden daha fazla iş üretiyoruz. İmkanlar ölçüsünde ihtiyaçlar gideriliyor. Gönül ister ki tüm işleri bir anda halledelim ancak ihtiyaçlar sınırsız kaynaklar sınırlı. Ne kadar paramız olursa o kadar parayı nüfusa, köy sayısına ve öncelikli işlere göre planlanıp harcanıyor. İnşallah belli bir takvim içerisinde sizlerin sorunlarını daha çabuk çözeriz. Kasım ayında program yapılacak. İnşallah gelecek yıl KÖY-DES ödeneği daha fazla olur ve daha fazla iş yapmış oluruz" dedi.

Vali Gül son olarak Divriği-Kangal arasında devam eden yol çalışmalarını inceleyerek yüklenici firmadan bilgi aldı. Divriği ilçesinden Kangal ilçesine geçen Gül’ün bir sonraki durağı Aksu Madencilik oldu. İlçedeki krom madeni işletmesinin tesisleri ve üretimleri hakkında bilgi alan Gül, tesisin büyütülecek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Valim Gül daha sonra beldeden köy statüsüne dönüşen Çetinkaya Köyünü ziyaret etti. Köydeki halkla bir araya gelen ve esnafları ziyaret eden Gül, köyde inşaatı devam eden 8 derslikli ilkokul inşaatını gezdi. Gül, daha sonra Çetinkaya Aile Sağlığı Merkezi ile Çetinkaya Çok Programlı Anadolu Lisesini de gezerek, okulun bahçe duvarının yapılması talimatını verdi. Köylerde yapımı süren ve Çetinkaya’ya da kazandırılan halı sahayı yerinde gören Gül, burada futbol oynayan çocuklarla sohbet etti.

Kangal ilçe merkezine geçerek Kangal Kaymakamlığını da ziyaret eden Gül, ilçe kaymakamı Sinan Aşçı’dan brifing aldı.
Kaynak: İHA