Uşak Belediyesi Bayram Hazırlıklarını Tamamladı

Uşak Belediyesi kentte Kurban Bayramının huzur ve güzellik içerisinde geçmesi için tüm önlemlerini aldı.

Uşak Belediyesi Bayram Hazırlıklarını Tamamladı
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte bayram süresince çalışmaların aksamadan devam etmesi adına birim müdürlerinin katılım sağladığı koordinasyon toplantısı düzenledi.

Toplantıda alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Şehirde bayramın neşe ve coşkuyla geçmesi için tüm birimlerin gerekli çalışmaları hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Cahan, “Faaliyetlerimiz bayram içerisinde de aksamadan sürecek. Düzenlemelerimizi yaptık ve belediye olarak 7/24 yine halkımızın hizmetinde olacağız. Denetim ve önlemlerimiz alındı.” dedi.

28 Ağustos Pazartesi ve 29 Ağustos Salı günleri resmi tatil olmasına karşılık vatandaşların işlerinin aksamaması adına Uşak Belediyesi Gelir Tahakkuk Servisinin ve veznelerin tam gün, Perşembe günüyse yarım gün mesai başında olacağını dile getirdi.

Başkan Cahan, belediyenin çözüm olacağı sorunların kolayca bildirilmesi ve çözüme kavuşturulması için kurulan Alo 153 servisinin de tüm tatil boyunca çalışacağını ifade etti.

Hayvan satışlarının yapıldığı pazar yerlerinin temizlendiğini ve gerekli önlemlerin alındığını aktaran Cahan, “Pazar yerlerindeki çalışmalarını tamamlayan belediyemiz, zabıta ekipleri ile de bu bölgelerde denetimlerini bayram süresince devam ettirecek. Semt ve hayvan pazarlarında tüm tedbirlerimizi aldık. Aynı şekilde Arefe günü yapılan mezarlık ziyaretlerini de düşünerek gerekli temizlik çalışmalarımızı bu bölgelerde de gerçekleştirdik. Yine her sene olduğu gibi mezarlıklara ücretsiz olarak otobüs kaldırılacak. Belediye binamızın önünden Arefe günü öğle saatlerinde başlayacak olan otobüs seferleriyle vatandaşlarımız mezar yerlerine rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayacak, üstelik bu ulaşımlar tamamen ücretsiz bir şekilde olacak.” diye konuştu.

Kurban satışlarının noktalanmasıyla birlikte olası hastalıkların önüne geçmek için hayvan satış yerlerinin ilaçlanacağı paylaşıldı.

Kurtuluş günü ve Kurban Bayramı etkinlikleri kapsamında 1 Eylül’de saat 20.00’de Uşak Belediyesi önünden kortej yürüyüşü yapılacağını söyleyen Başkan Cahan, daha sonra son zamanların popüler isimlerinden Buray konserinin yapılacağını belirtti.

Konsere tüm halkın davetli olduğunu duyurdu.

Bu yıl Kurban Bayramı’nın birinci günü ile Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun aynı güne denk geldiğini anımsatan Başkan Nurullah Cahan vatandaşların bu özel günlerini kutladı.

Bayramların rahmet ve bereket ile geldiğini, birleştirici ve dayanışmacı ruhu yaşattığını söyleyen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan konuşmasını şöyle sürdürdü:

Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun kibir bayramı daha hep birlikte icra etmeyi bizlere nasip etti. Kurban Bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin ve tüm insanlık için hayırlara vesile olsun temennisinde bulunarak halkımızın bayramını kutluyorum.”

Gerekleştirilen koordinasyon toplantısına birim müdürlerinin yanı sıra Uşak Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Ufuk Uğur, Hakan Uludağ ve İsmail Ünal da katıldı.

Kaynak: İHA