Sincan Belediyesi'nden Akıllı Telefonlara Kurban Uygulaması

Sincan Belediyesi’nin “Sincan Kurban” uygulaması vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Türkiye’de ilk olan bu uygulama daha ilk haftadan yüzlerce telefona indirildi.

Sincan Belediyesi'nden Akıllı Telefonlara Kurban Uygulaması
Sincanlıların rağbet ettiği Sincan Kurban sayesinde ilçede kurban satış ve kesim alanlarına giden vatandaşlar, seçtikleri hayvanın küpe numarasını sorgulatarak kurbanlıkları hakkında her türlü bilgiye kolayca ulaşabiliyor.

Sincanlılar “Sincan Kurban” mobil uygulamasını çok sevdi. Teknolojinin hizmete dönüştüğü Sincan’da geçtiğimiz günlerde yeni bir uygulama hizmete girdi. Türkiye’de bir ilke daha imza atan “Sincan Belediyesi Sincan Kurban” uygulamasıyla vatandaşların beğenisini topladı. Akıllı telefonlar ve tabletler için sisteme geçirilen uygulama Google Play Store’dan indirilebiliyor. Kurbanlıkların küpe numarasını sistemde sorgulayan vatandaşlar kurbanın doğum tarihine, cinsine ve yapılan aşıya kadar birçok bilgiye hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. Bir hafta içerisinde yüzlerce kez indirilen uygulama Sincanlılar arasında hızla yayılmaya devam ediyor. Uygulamadan vatandaşlar bir hayli memnun. Bu uygulamanın çok iyi düşünüldüğünü ifade eden Ertuğrul Bağdat, Sincan Belediyesi’ne teşekkür etti. Fatih Süleyman Kılıç isimli vatandaş ise, “Bu uygulama ile içimiz rahat olacak. Aldığımız kurbanlıklar hakkında fikir veriyor. Kurbanlıkta yaş çok önemli. Bizleri düşünen Sincan Belediyemize ve Belediye Başkanımız Mustafa Tuna’ya teşekkür ediyorum” diyerek düşüncelerini aktardı.

Sincan Belediyesi ayrıca 24 saat canlı yayın hizmeti ile Kurban Pazarı’nı vatandaşın ayağına getiriyor. Vatandaşlar Sincan Belediyesi’nin www.sincan.bel.tr adresinden canlı yayın sekmesine tıklayarak kurban pazarını inceleyebiliyor. Kurban kesim sırasını bekleyen vatandaşlar için de Sincan Belediyesi bilgilendirme mesajı atıyor. Kaçıncı kurbanlığın kesildiği ve sırada kaç kişinin kaldığı bilgisi vatandaşın cep telefonuna sms ile bildiriliyor.

“Sincan’ı hep bir adım ileriye taşıyacağız” diyen Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna teknolojinin imkanlarını kullanmaya gayret ettiklerini ifade etti.

Başkan Tuna, “İletişim çağının getirilerini imkanlarımız ölçüsünde kullanıyor ve teknolojiyi fırsata çevirmeye çalışıyoruz. Sincan Kurban uygulamasıyla artık vatandaşımız dini vecibelerini gönül rahatlığıyla yerine getirebiliyor. Türkiye’de bir ilk olan bu uygulama ile kurbanlıklar hakkında detaylı bilgi alan vatandaşlarımızın aklında soru işareti kalmıyor. Şimdiden bize çok güzel geri dönüşler geldi. Vatandaşlarımızın memnun olması bizleri de mutlu etti” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA