Osmaniye'de Kısa Dönem Erler Yemin Etti

Osmaniye Jandarma Komutanlığında, intibak eğitimini tamamlayan 368’inci kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

İl Jandarma Komutanı Albay Tamer Bilacan, törende yaptığı konuşmada, ant içen erlerin yeni bir yaşam tarzı seçtiğini, bu yaşam tarzının feragat, fedakarlık, cesaret ve disiplin özelliği taşıdığını belirtti.

Tarihi, zaferler ve kahramanlıklarla dolu Türk ulusunun bir ferdi olarak, yapılan yemine her şartta, hayat boyu bağlı kalmanın her Türk için büyük bir onur olduğunu ifade eden Bilacan, şunları kaydetti:

'Ettiğiniz andın her kelimesi üstün vatan ve millet sevgisinin, mertliğin, dürüstlüğün, tam itaatin tartışılmaz simgesidir. Yine and içerek kendinize yeni bir yaşam şartı seçtiniz, bu yaşam tarzının özelliği feragat, fedakarlık, cesaret ve disiplindir. Bu kısa eğitim süresinde jandarma olmanın genel esasları ile 178 yıllık geleneklerini öğrendiniz. Temel eğitimde edindiğiniz bu esaslar bundan sonraki yaşantınız için rehber olacaktır.'

Törene, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Korkut Ata Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali İhsan Öztürk, Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ve erlerin aileleri katıldı.

Kaynak: AA