Kültür Ve Turizm Bakanlığı Ekibi Ergene'deki İncelemelerini Tamamladı

Tekirdağ’ın Ergene ilçesi Kaymakamı Fatih Kızıltoprak’ın girişimleriyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yıllık çalışmalar kapsamında Ergene’de gerçekleştirilen kültürel ve tarihi alan taraması tamamlandı. Çalışmalarda bakanlık bünyesinde görevli 8 uzman görev aldı.

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Ekibi Ergene'deki İncelemelerini Tamamladı
Bakanlık bünyesinde yer alan ekibin Ergene’deki çalışmalarını tamamlaması dolayısıyla Ergene Kaymakamı ev sahipliğinde program düzenlendi.

Programa Kaymakam Kızıltoprak’ın yanı sıra Kültür ve Turizm Tekirdağ İl Müdürü Ender Öztürk, Ergene Kent Konseyi Başkanı Ercüment Tuncay, Ergene Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nihal İşbilen, Ergene Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Özgür Esur ve çalışmalarda görev alan bakanlık personeli katıldı.

Ergene genelinde yapılan inceleme çalışmalarının halk kültürü, tarih, gelenek ve görenekler dallarında yapıldığını kaydeden Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, "Tüm mahallelerimizde vatandaşlarımızın da katkıları ile yapılan bu çalışmalara destek olan herkese teşekkür ediyorum. Kültür, tarih, örf ve adetlerimizin toplumumuza sağlıklı ve doğru aktarılması görev başına geldiğimiz günden bugüne en çok yoğunlaştığımız konular arasında oldu. Çalışmalarını büyük bir özveri ile gerçekleştiren misafir uzman ekibimize, personelimize ve emeği geçen tüm vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Oluşturulan önemli ve aydınlatıcı bilgilerden Ergene ilçesinin değerli bir eseri olacağına inandığım bir kitap oluşturmayı düşünüyoruz. Bundan sonra da bu tür çalışmaları Ergene Kaymakamlığı olarak destekleyeceğiz ve devamını sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: İHA