Kızıltepe Otogarında Kurban Bayramı Yoğunluğu

Kurban Bayramı nedeniyle tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen vatandaşlar otogarlara akın etmeye başladı.

Kızıltepe Otogarında Kurban Bayramı Yoğunluğu
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle ilçe otogarında yoğunluk yaşanmaya başlandı. Bayramı memleketlerinde geçirmek isteyenlerin dışında, tatile gitmek isteyenler otobüs terminali yolunu tuttu. Kızıltepe ilçesindeki otobüs firmaları yoğunluktan dolayı ek seferler ile vatandaşların talebini karşılamaya çalışıyor. Vatandaşlar bayram yoğunluğundan dolayı otogarları doldurdu. Firma yetkilileri genelde bu gibi günlerde yoğunluk yaşandığını ve insanların yer ayırmadan otogarlara akın ettiğini söyledi.

Bu durumun yoğunluklarını daha da attırdığını dile getiren firma yetkilileri yolculuk yapmak isteyenlerin önceden yer ayırmalarının kendilerinin menfaatine olacağını kaydetti.

Firma sahib Enver Yıldırım, "Kurban Bayramının yaklaşması ile vatandaşlarımız memleketlerine dönüyor, bazıları da tatile gidiyor. Bunun için otogarımız bayrama kadar böyle kalabalık olacak. İstanbul, İzmir, Ankara, Adana gibi başka şehirlerde yaşayan vatandaşlar bayram tatilini memleketlerinde geçirmek istiyor. Bazı vatandaşlar da bunu fırsat bilip tatile çıkıyor" dedi.

Otogar yetkilileri ise yoğunluğun beklentilerinin üzerinde olduğunu belirterek, "Bir sürü vatandaşımız buraya geliyor bilet bulamıyor, geri gitmek zorunda kalıyor. Onlara yardımcı olmak istiyoruz fakat boş yerimiz olmadığı için geri gitmek zorunda kalıyorlar. Ek seferler yetersiz kalıyor, vatandaşlarımız biraz daha erken davranıp yerlerini ayırsınlar ki mağduriyet yaşamasınlar" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA