Elazığ'da 'Hayat Yeniden Başlıyor' Projesi

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği ve hayat boyu öğrenme çağrısı kapsamında bin 500 proje arasında ilk 35'e giren 'Hayat Yeniden Başlıyor' projesinin kapanış toplantısı yapıldı.

Kültür Park Mamurat'ül Aziz salonunda düzenlenen toplantıda konuşan proje koordinatörü Prof. Dr. Hanbey Hazar, amaçlarının bu proje ile sektör ve yetişkinler arasında iş birliği sağlamak olduğunu söyledi.

Başvuru yapılan projeler arasında iyi bir yerde olduklarını anlatan Hazar, 'Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti arasında finanse edilen hibe programına bakanlığın bize verdiği rakamlara göre yaklaşık bin 500 proje müracaat etmiş bu sayı içerisinde üniversitemizin başvurduğu projeye ilk 35 proje arasına girmeye başarmıştır.' dedi.

Projenin içeriğini de anlatan Hazar şunları kaydetti:

'Bu proje dört ana modülden oluşmaktadır, her bir modülü destekleyici dört yan modül bulunmaktadır. Dolayısı ile her bir meslek ana modülü beş eğitim modülünü almış bulunmaktadır. Bu modüller kuaförlük, aşçılık, oto LPG bakım onarım montajı ve otomotiv elektrikçisi. Her bir ana modülü destekleyenler ise bilgisayar dökümantasyon, girişimcilik, mesleki İngilizce ve iş güvenliği. Bu proje sonunda 80 kursiyerin iş becerisi kazandı. Toplamda 20 kurs açtık ve her bir ana modül kursunda 20 kursiyer ile tamamladık. Dolayısı ile toplamda 80 kursiyerimiz bu eğitimi tamamlamış oldu.'

Kaynak: AA