Çankaya Evlerine Yenileri Ekleniyor

Çankaya Belediyesi, vatandaşların sosyal ve kültürel yaşama katılımını sağlamak amacıyla hizmet verdiği Çankaya Evlerine yenilerini ekliyor. Var olan 22 Çankaya Evi’yle bu yıl 20 binden fazla vatandaşa hizmet veren Çankaya Belediyesi, yeni dönemde ilk olarak Mutlukent ve Bilkent Çankaya Evlerini Eylül, Esat ve 100. Yıl Çankaya Evlerini ise Kasım ayında açacak. Oran Çankaya Evi de 2018 yılının ilk aylarında hizmete girecek.

Çankaya Evlerine Yenileri Ekleniyor
Çankaya Belediyesi, vatandaşların hobi ve meslek edinme kurslarına kolayca ulaşabildiği Çankaya Evlerine yenilerini ekliyor. 22 Çankaya Evi ile bu yıl 20 bini aşkın vatandaşa hizmet veren Belediye, kısa bir süre önce temelini attığı Mutlukent ve Bilkent Çankaya Evlerini Eylül, Esat ve 100. Yıl Çankaya Evlerini ise Kasım ayında hizmete açacak. Oran Çankaya Evi ise 2018 yılının ilk aylarında hizmete girecek. Yapımı süren 5 yeni Çankaya Evi ile birlikte toplam merkez sayısını 27’ye çıkaracak olan Çankaya Belediyesi, kursiyer sayısını da 25 bine ulaştırmayı hedefliyor. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in "21. yüzyılın halkevleri" olarak nitelendirdiği Çankaya Evleri, özellikle semtlerde kolay ulaşılabilir olması sebebiyle bölge sakinlerinden büyük ilgi görüyor. Halkın kişisel ilgi alanlarında kendini geliştirebileceği, meslek edindirme kurslarına katılabileceği Çankaya Evlerinin önemli bir fırsat ve hizmet sunduğunu dile getiren Alper Taşdelen, “5 yeni Çankaya Evimizin inşaatı hızla devam ediyor. Buralar Çankayalıların evi, halkın evi. Vatandaşlarımız istekleri ve ilgileri doğrultusunda Çankaya Evlerinden istedikleri gibi yararlanabilirler. Hem çocuklarımıza hem anne babalarına hem de büyükanne ve büyükbabalara aynı anda hizmet verebilen Çankaya Evlerimizin kapıları genç arkadaşlarımıza da açık. Gençlerimiz buralarda kütüphaneden faydalanıp derslerine çalışabilirler. Biz bu evleri her yaş grubuna göre tasarladık. Daha büyük kapasitede planladığımız yeni Çankaya Evlerimiz de hizmete girdiğinde 25 bin Çankayalıya bu hizmetleri sunmuş olacağız” dedi.

Tüm Çankayalıların, Çankaya Evlerinden kolaylıkla ve ücretsiz yararlanabildiğini de sözlerine ekleyen Taşdelen, “Burası sizin eviniz” ifadelerinde bulundu.

Eylül’de Mutlukent ve Bilkent

İnşaatları tamamlanan Çankaya Evlerini bir an önce halkın kullanımına açmak isteyen Çankaya Belediyesi ilk olarak 7 Eylül tarihinde Mutlukent Çankaya Evi’nin açılışını yapacak. Engelli vatandaşların kullanımına da uygun bir şekilde planlanan yapıda çok amaçlı salon, derslikler ve yaşlı vatandaşların sohbet ederek vakit geçirebileceği Baharevi yer alacak. 24 Eylül tarihinde ise Bilkent Çankaya Evi hizmete açılacak. Çankaya’nın iki önemli mahallesi olan Esat ve 100. Yıl’da da inşaatları tamamlanan Çankaya Evleri de Kasım ayının ilk haftası itibariyle faaliyete geçecek. 100. Yıl Çankaya Evi 4 Kasım, Esat Çankaya Evi ise 11 Kasım tarihlerinde açılacak.

Çankaya Belediyesi Oran Mahallesi’nde en büyük Çankaya Evi olarak hizmet verecek ve 2 bodrum kat ile zemin katla birlikte 7 kattan oluşacak Oran Çankaya Evinin inşasını hızla tamamlıyor. 4 bin 278 metrekare alana kurulacak ve 7 kattan oluşacak Oran Çankaya Evinde 305 kişilik konferans ve çok amaçlı salon, çocuk oyun odası, etüt merkezi, derslikler, atölyeler ve sergi amaçlı fuaye bulunacak. Engelliler düşünülerek planlanan ve her yaştan Çankayalıya hitap edecek Oran Çankaya Evi, bölgeye yeni bir soluk getirecek. Yapının bu yıl sonuna kadar tamamlanarak 2018 yılının ilk aylarında hizmete açılması planlanıyor.
Kaynak: İHA