Cami İmamı Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi Vatandaş Akın Etti

Erzurum Aziziye İlçesi Dadaşkent semtinde bulunan A. Vehbi Efendi Cami İmam Hatibi Ömer Daştan, Erzurum İl Müftülüğü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Türk Kızılayı Doğu Anadolu Kan Merkezi Müdürlüğü ve Aziziye İlçe Belediyesinin destekleri ile bayram tatilinde olası kan ihtiyacına katkıda bulunmak amacıyla görev yaptığı camii bahçesinde kan bağışı kampanyası düzenledi.

Cami İmamı Kan Bağışı Kampanyası Düzenledi Vatandaş Akın Etti
Kampanyanın duyurulması için afiş, el ilanı ve vinil görsellerinin yanı sıra tanıtım filmi hazırlandı. Özellikle gençlerin yakından takip ettiği sosyal medya fenomenneri söz konusu kampanyaya müdahil edildi.

Etkinliğe, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Davut Kaya, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yücel Kara, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve Doğu Anadolu Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Abdullah Özer de katıldı.

Dr. Davut Kaya Camide kan bağışının önemi ile ilgili vaaz etti ve okunan hutbenin ardından namazı kıldırdı.

Paydaş kurumların katkılarıyla tüm camii cemaatine çorba ikramında bulunuldu. Özellikle bayanlar için özel mekan hazırlandı. Üniversite gençlik kollarından 15 genç bağışçılara form doldurmada rehberlik etti. Ayrıca her bağışçıya Kur’an-ı Kerim Hediye edildi. Kampanya kapsamında toplamda 140 ünite kan bağışında bulunuldu.
Kaynak: İHA