Büyükşehirden İhtiyaç Sahibi Ailelere Her Gün 75 Bin Ekmek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, her gün 18 bin dar gelirli ailenin evine 75 bin adet ekmek ulaştırıyor.

Büyükşehirden İhtiyaç Sahibi Ailelere Her Gün 75 Bin Ekmek
Başkent’te yaşayan dar gelirli, mağdur durumdaki aileler, yaşlı ve kimsesiz kişiler ile engelliler ve ailelerine Halk Ekmek Fabrikası’ndan çıkan ekmekleri sabahın ilk saatlerinden itibaren ulaştırmaya başlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dağıtım işlemlerini herhangi bir karmaşaya meydan vermeden 20 yıldır aralıksız sürdürüyor. Ekmek dağıtımlarını her gün belirli saatlerde belirli dağıtım noktalarında özenle yaptıklarını belirten Büyükşehir yetkilileri, yaşlı kimsesiz, engelli veya ihtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınmış mültecilere yardımlarla ulaştıklarını ifade ettiler.

Dağıtımın her mahallede aynı noktada aynı saatte yapıldığının altını çizen yetkililer, ekmekleri ailedeki kişi sayısına göre verdiklerini söylediler. Büyükşehir Belediyesi yetkileri, Halk Ekmek Fabrikası’ndan getirilen taze ekmekleri hak sahiplerinin evlerine sıcacık bir şekilde ulaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. Ayrıca ihtiyaç sahibi olup da başvuru yapmadıkları için sosyal yardımlardan yararlanamayan kişileri, tespit etmeleri durumunda bilgi vererek yönlendirdiklerini belirten yetkililer, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştıklarını bildirdiler. Ekmek yardımından faydalanan vatandaşlar da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yardımlar sonucu, sofralarından ekmeğin hiçbir zaman eksik olmadığını anlattılar.

Yardım yapılacak ailelerin, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı uzmanları tarafından yapılan incelemeler sonucu belirlendiğini vurgulayan yetkililer, ailelerin yardımlardan yararlanması için gerekli şartları şöyle sıraladılar:

“Ankara mücavir alan sınırları dahilinde oturuyor olmak, ailenin gelirinin TÜİK yoksulluk sınırları altında olması ve sosyal inceleme sonucunda yardım komisyonun belirlediği puanlama sisteminden, belirlenmiş olan puanı almış olması.”
Kaynak: İHA