Bangladeş'in İstanbul Başkonsolosu İslam'dan Çanakkale'ye Ziyaret

Başkonsolos İslam, Ayvacık ilçesini ziyaret ederek, bölgedeki zeytinyağı üretimi hakkında bilgi aldı.

Bangladeş İstanbul Başkonsolosu Mohammad Manirul İslam, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesini ziyaret ederek, bölgedeki zeytinyağı üretimine ilişkin bilgi aldı.

İlçede Kaymakam Hakan Hakyemez'i ziyaret eden Başkonsolos İslam, daha sonra Ayvacık Yazlık Düğün Salonu'nda stant açan zeytinyağı üreticileriyle görüştü.

İslam, burada yaptığı konuşmada, Ayvacık'ın zeytinyağıyla ünlü bir ilçe olduğunu belirterek, 'Buradaki zeytinyağı üreticilerini Bangladeş'e davet ediyorum. Tattığım zeytinyağları çok güzel ve buradaki tanıdığım insanlar çok samimi ve sıcakkanlı.' dedi.

Bangladeş'in son yıllarda ekonomik açıdan büyüme sağladığını aktaran İslam, 'Tarım ve hazır giyim sektörü ekonominin en çok yoğunlaştığı alanlar. Bangladeş de nüfus yoğunluğu bakımından kalabalık bir ülke.' diye konuştu.

Kaymakam Hakyemez de Ayvacık'ın zeytinyağı ve halısıyla ünlü bir ilçe olduğunu anlatarak, 'Bangladeş Başkonsolosunun ziyaretinden dolayı memnunuz. İlçemiz sızma zeytinyağı ve el dokuma halılarıyla ünlü bir ilçe. İlçemizin değerlerini Başkonsolosumuza aktarıyoruz. İnşallah Bangladeş ile ekonomik ve ticari ilişkilerimiz uzun yıllar devam eder.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA