95 Yıl Önce Olduğu Gibi Atalarının İzinde 'Zafere' Yürüdüler

Büyük Taarruz ve Zafer Haftasının 95. yıl dönümü kutlama törenleri kapsamında her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Kocatepe’ye Zafer Yürüyüşü” bu senede coşku içerisinde yapıldı. Etkinliğe bu yıl tiyatro oyuncularının yaptığı Büyük Taarruz’u canlandırması damgasını vurdu.

95 Yıl Önce Olduğu Gibi Atalarının İzinde 'Zafere' Yürüdüler
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından yürüyüş tıpkı 95 yıl önce olduğu gibi Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünden başlatıldı. Yürüyüşte geçmişte olduğu gibi Türk askerinin giydiği kıyafetler ile temsili bir tören mangası oluşturuldu. Yürüyüş Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokol üyelerinin katılımcıları Çakırözü köyünden uğurlaması ile başladı.

Askeri bando ile uğurlanan katılımcılar ellerinde meşaleler ile Zafer Yolu’ndan yaklaşık 17 kilometre yürüyerek Kocatepe’ye ulaşacak. Yürüyüşte gençlerin çoğunlukta oldukları gözlenirken ayrıca Türkiye’nin bir çok bölgesinden gelen sivil toplum kuruluşları üyelerinin sayısının da oldukça fazla olduğu gözlendi.

Yoğun güvenlik önlemleri alındı

Geçmiş yıllarda olduğu gibi uğurlama esnasında havai fişek ve lazer gösterisi yapıldı.

Yürüyüşte geçen yıllara göre güvenlik önlemlerinin üst seviyede olması dikkatlerden kaçmazken, katılımcılar yürüyüş alanına polis ve jandarma tarafından üstleri arandıktan sonra alındı. Ayrıca güvenlik güçleri eğitimli köpekler ile bölgede bomba araması da yaptı. Etkinlikte çok sayıda 112 Acil servis, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’de (UMKE) görev yaptı.

Büyük Taarruz canlandırması herkesi duygulandırdı

Yürüyüşte Beyaz Düşler isimli tiyatro topluluğunun yol kenarında gerçekleştirdiği Büyük Taarruz canlandırması ise büyük beğeni topladı. Siperde bekleyen askerler, yaralı askerlere hemşirelerin o günün kıyafetleri üzerlerinde müdahale etmesi katılımcıları hem duygulandırdı hem de gururlandırdı. Tiyatro oyuncularının canlandırma esnasında sergiledikleri performans herkesten tam not aldı. Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokol üyelerini katılımcıları çiçeklerle uğurladıktan sonra zorlu yürüyüş başladı.

Yürüyüşün gece ilerleyen saatlerde tamamlanması bekleniyor.

Öte yandan, yürüyüşe katılanlar ise duygu ve düşüncelerini anlatırken hayli mutlu oldukları dikkatlerden kaçmadı.
Kaynak: İHA