Yeşilyurt Belediyesi Engelsiz Park İçindeki Cami Çalışmalarına Devam Ediyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Engelsiz Park alanı içerisindeki Mahalle Camisinin yapımının sürdüğünü söyleyerek, "Dışı taş duvardan yapılacak camimiz farklı görüntüsüyle bölgedeki değişim ve dönüşüme katkı sunacak" dedi.

Yeşilyurt Belediyesi Engelsiz Park İçindeki Cami Çalışmalarına Devam Ediyor
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, temeli Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla atılan ve Fahri Kayahan Bulvarındaki 10 dönümlük alan üzerinde engellilere hizmet verecek olan Engelsiz Park içerisindeki Mahalle Cami inşaatında inceleme yaptı. Başkan Yardımcısı Mehmet Güner, İŞGEM Genel Müdürü Mehmet Karaman ve Birim Müdürleriyle cami alanında incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, caminin yıl sonuna kadar hizmete gireceğini söyledi.

Cami projesi hakkında bilgi alarak inşaat alanındaki çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Fahri Kayahan Bulvarındaki 10 dönümlük alan üzerinde engelli vatandaşlar için yaptırdığımız ‘Engelsiz Park’ alanının ön kısmındaki bölümde faaliyete geçecek olan Mahalle Camimizin inşaatı hızla ilerliyor. Samanlı, Çilesiz, Turgut Özal ve Karakavak Mahallelerinin birleşme noktası haline gelen Fahri Kayahan Bulvarımız kentimizin yeni alt merkezleri arasındadır. Bu bölgemiz yeni yapılaşma alanlarıyla kentimizin büyüme alanıdır. Bir yandan konutlaşma yoğunlaşırken diğer taraftan ibadet alanlarının mutlaka planlanması gerekmektedir. Ülkemizde hâlihazırda hizmet veren Camiler ve Kur’an-ı Kerim kursları milletimizin destekleriyle yapılmaktadır, milletimizin bu konudaki hassasiyeti ortadadır. Fahri Kayahan Bulvarımızdaki bu bölgemizde bir Mahalle Camine ihtiyaç duyulmasından dolayı bizlerde buraya modern bir cami inşa edeceğiz. Caminin temeli bilindiği üzere Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla atılmıştı. Çalışmalarımızı planlı ve programlı bir şekilde sürdürüyoruz, ekiplerimiz çok titiz çalışıyorlar. Camimizin taş duvar şeklinde hizmete girecek olması ise ayrı bir güzelliği ve farklılığı ortaya çıkartacak. Yıl sonuna kadar bütün inşaat çalışmalarını tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA