Sokak Köpeklerine 'Reflektörlü Tasma' Takıldı

Sokak köpeklerinin yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla yola çıkan Pati Birliği tarafından 26 Ağustos Dünya Köpek Günü öncesinde, Bahçeköy ve Kilyos’ta düzenlenen ilk buluşmada sokak köpeklerine reflektörlü tasma takıldı.

Sokak Köpeklerine 'Reflektörlü Tasma' Takıldı


İstanbul’daki sokak köpeklerinin yaşam koşullarını iyileştirme hedefiyle çalışmalar düzenleyen sosyal sorumluluk projesi ‘Pati Birliği’, ilk etkinliğini Bahçeköy ve Kilyos’ta gerçekleştirdi. 26 Ağustos Dünya Köpek Günü öncesinde, Bahçeköy ve Kilyos bölgesinde sokak köpeklerine trafiğin hızlı aktığı ve aydınlatmanın yetersiz olduğu noktalarda fark edilebilmeleri için reflektörlü tasmalar takıldı. Gönüllülerin katılımıyla düzenlenen etkinlikte ayrıca köpeklerin mama, su ve bakım ihtiyaçları da karşılandı. Pati Birliği önümüzdeki günlerde Riva, Göktürk, Kemerburgaz ve Silivri’deki sokak köpekleri için de harekete geçecek.

Projenin ikinci aşamasında ise gönüllü hayvanseverler Beşiktaş bölgesindeki köpeklerin beslenme, bakım ve sevgi ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir araya gelecekler. Bir mobil uygulama ve çipli tasmalar aracılığıyla yerleri tespit edilen köpeklerin devamlı bakımını yapacak olan gönüllüler, köpeklere uygun olarak tasarlanan acil müdahale araçları ile köpeklerin yardımına koşacaklar.
Kaynak: İHA