Sivil Polisten Yolcu Otobüsünde Trafik Denetimi

Çorum'da sivil trafik polisi, yolcu olarak bindiği Ankara'dan Samsun'a giden yolcu otobüsünde sürücünün trafik kurallarına uyup uymadığını gözlemledi Denetimde herhangi bir kural ihlali yapmayan sürücüye teşekkür edildi.

Çorum'da görevli sivil trafik polisi, Ankara'dan Samsun'a giden yolcu otobüsüyle seyahat ederek, sürücünün trafik ihlallerini denetledi.

İl Emniyet Müdürlüğünce, Kurban Bayramı tatilinde karayollarında uygulanacak trafik tedbirleri ve denetimleri doğrultusunda, toplu taşıma araçları ve şehirlerarası yolcu otobüslerinde sivil trafik polisleri denetleme yapmaya başladı.

Bu kapsamda Ankara'dan Samsun'a giden yolcu otobüsüne, Çorum'un Sungurlu ilçesindeki otogardan yolcu olarak binen sivil polis memuru, güzergahta otobüs şoförü ve yardımcı personelin ihlal yapıp yapmadığını, Çorum-Ankara Karayolu'nun 1'inci kilometresindeki uygulama noktasına kadar takip etti.

Uygulama noktasında denetim yapan ekiplerce durdurulan otobüste kendisini tanıtan sivil polis, yolculara uygulama hakkında bilgi aktardı. Polis memuru otobüste bulunma sebebinin sürücü, yardımcı personel ve yolcular tarafından kurallara uyulup uyulmadığının tespit edilmesi olduğunu söyledi.

Sürücünün seyahat boyunca herhangi bir kural ihlali yapmadığını uygulama noktasındaki ekiplere bildiren polis, otobüstekilere de 'hayırlı yolculuklar' diledi.

Sürücü ile otobüse ait evrakları ve takografı da kontrol eden ekipler, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayan sürücüye, kurallara uyduğu için teşekkür etti.

Otobüs sürücüsü Cem Kaşıkçı, gazetecilere, uygulamadan memnun olduğunu ifade ederek, 'Emniyetimize teşekkür ediyorum. Bu uygulamanın sürekli hale getirilmesini diliyorum.' dedi.

Yolculardan Aynur Özmen de uygulamanın kazaların önüne geçilmesi için çok güzel olduğunu belirterek, 'Hem güvenliğimiz hem de kazaların önüne geçilmesi açısından böyle bir uygulama yapılabileceğini tahmin etmiştim. Çok da güzel bir uygulama. Bu tür uygulamaların devamının yapılmasını istiyorum.' diye konuştu.

Emekli öğretmen Murat Tırık ise uygulamayı çok beğendiğini vurgulayarak, 'Sivil polisin içimizde olması, bizimle beraber seyahat etmesi çok güzel bir olay. Bayram arefesinde bu kadar vatandaşın can ve mal güvenliği başta olmak üzere her yönüyle mükemmel bir olay.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA