Pursaklar Zabıtasından Bayram Denetimi

Pursaklar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın sağlıklı ve güvenli gıda tüketebilmesi için yaklaşan Kurban Bayramı öncesi denetimlerini sıkılaştırdı.

Pursaklar Zabıtasından Bayram Denetimi
Ankara Fırıncılar Odası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından belirlenen fiyat ve gramajlara göre Pursaklar ilçe sınırlarında bulunan fırın ve pastane gibi çok sayıda imalathanenin denetimi yapıldı. Ekipler yaptıkları denetimlerde odaların belirlemiş olduğu fiyat, gramaj ve hijyen kurallarını dikkate alıyor. Yapılan denetimlerinde; genel temizlik, üretim izni, ruhsat, gramaj, etiket ve personel kılık kıyafetleri konularına dikkat ediliyor. Zabıta ekipleri ve gıda mühendislerinin yer aldığı denetim ekipleri, ambalaj içerisindeki ürünleri, tatlı imalat yerlerinin ve çalışanların hijyen kurallarına uyup uymadığını, şeker stantlarını yerinde denetliyor. Denetimler sonucu karşılaşılan olumsuzluklar için işletmecilere gerekli uyarılar yapılıyor.

Çetin: “Ekiplerimiz sürekli denetimde”

Denetimlerle ilgili değerlendirme yapan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Hemşehrilerimizin sağlığı ve güvenliği bizim için önceliklidir. Hemşerilerimizin güvenli ve sağlıklı bir şekilde gıda tüketebilmesi için, ilçemizdeki imalat ve satış yerleri düzenli aralıklarla ekiplerimiz tarafından denetlenmektedir. Bu denetimler sıkı bir şekilde devam edecektir. Herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşan hemşehrimiz olursa Zabıta Müdürlüğümüze iletsinler. Esnafımızın göstereceği titizlik müşterileri de memnun edecektir. Hemşehrilerimiz bayram alışverişlerini rahatlıkla yapabilirler. Şimdiden tüm İslam alemine ve kıymetli hemşehrilerime hayırlı bayramlar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA