Osmaniye'de Kadınlar Safran Yetiştiriyor

Osmaniye’ de Kadın Eliyle Safran Yetiştiriciliği” projesi kapsamında 2017 yılı için uygulanmaya başlanan çalışma kapsamında Hasanbeyli ve Bahçe ilçelerinde 3 adet 500’er metrelik alanda demonstratif mahiyetli dikim gerçekleştirdi.

Osmaniye'de Kadınlar Safran Yetiştiriyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının koordinasyon ve desteği ile Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Programı çerçevesinde “Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor” programı kapsamında “Osmaniye’de Kadın Eliyle Safran Yetiştiriciliği” projesi uygulanmaya başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Osmaniye İşkur İl Müdürlüğü desteği, Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün işbirliği ile Hasanbeyli ve Bahçe ilçelerinden 14 kursiyer kadın çiftçiye demonstrasyon alanlarında uygulamalı eğitim verildiği söyledi.

Sağlam, “2017 yılı için uygulanmaya başlanan çalışma kapsamında Hasanbeyli ve Bahçe ilçelerimizde 3 adet 500’er m alanda demonstratif mahiyetli dikim gerçekleştirdi" dedi.

“Çiçeklerinden Faydalanılan İlaç ve Baharat Bitkileri Yetiştiriciliği” kursunun kurum personellerinden proje koordinatörü Yeliz Akyol ile birlikte Lütfiye Gerek ve Fadime Atılgan Çoban’ın verdiğini belirten Sağlam, "Çiçeklerinden faydalanılan ilaç ve baharat bitkileri yetiştiriciliğinin yanında safran bitkisinin önemi, kullanım alanları, yetiştiriciliği ve pazarlama yöntemleri konusunda kursiyerlerimize teorik eğitim verildikten sonra kurs uygulaması kapsamında 3 farklı alanda safran dikimi yaptırıldı” dedi.

Kaynak: İHA