Niğde'de İmam Hatip Okulları Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Niğde’de ‘İmam Hatip Okulları Platformu’ koordinasyon toplantısı düzenlendi. Merkez Şehit Kemal Tosun Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleşen toplantıya

Niğde'de İmam Hatip Okulları Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı
Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan toplantıda açılış konuşmasını STK İmam Hatipliler Platformu Niğde İl Koordinatörü Mahmut Peşin yaptı.

Toplantıya katılan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, İslam dinin ve güzel ahlakın gelecek nesillere doğru aktarılmasının önemine vurgu yaparak; “Hepimizin, üzerinde hemfikir olduğu düşünce elbette ki; Dinimizin ve inancımızın, çocuklarımıza tam manasıyla öğretilmesi, doğru bir şekilde aktarılmasıdır.” dedi.

Şimşek; “İnsanlık adına, Ülkemizin birliği ve dirliği için en az ilmi bilgiler kadar, İslam dinini ve bunun gereği olarak güzel ahlakı, gelecek nesillere aktarmalıyız. Bu görev önce anne ve babalarımıza daha sonra da çocuklarımızı eğiten öğretmenlerimize düşmektedir. Şüphesiz ki; İmam Hatip okullarımız, bu konuda üzerlerine düşeni layıkıyla yapmaktadır. Son yıllardaki istatistiklere de bakıldığında çocuklarımız tarafından imam hatip okullarına önemli ölçüde yöneliş var. Bu da bunun en büyük göstergesidir. Devletimiz ve hükümetimiz, imam hatip okullarımızın daha çok gelişmesi, fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve eğitim çıtasının daha fazla yükselmesi için projeler ve çalışmalar yürütmektedir. Bizler de ilimizde mevcut olan okullarımızın ileri seviyelere çıkabilmesi için çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Bizler de özellikle bu çalışmaların takipçisi olacağız. Bugün Sivil Toplum Kuruluşlarımızın bir araya gelerek oluşturdukları platformun il koordinasyon toplantısında bulunmaktan mutluluk duymaktayım. Bu vesile ile değerli platform üyelerimize, eğitime sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

İmam Hatipliler Platformu Niğde İl Koordinatörü Mahmut Peşin ise, “İmam Hatiplerle ilgili altyapıların sorun olmaktan çıkarıp modern çağdaş bir eğitim-öğretim alabilecek nitelikte hizmet binalarının yapılması en önemlisi ise bu güzel mekanları daha da güzelleştirecek olan öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin niteliğinin yükseltilmesi önemli hedeflerimizdendir. İmam hatip okulları altyapı olarak büyük bir sıçrayış yaşamış durumdadır, bizim daha çok üzerinde durmamız gereken, imam hatip okullarındaki eğitimi kaliteli ve devamlı hale getirmektir. Nasıl ki sosyal olayların en önemli aktörü insan ise eğitimin en önemli aktörü de öğretmenlerimizdir. Dolayısıyla insanlarımıza çok daha büyük yatırımlar yapmalıyız. İnsana yaptığımız yatırımlar bizim, devletimizin, milletimizin, vatanımızın geleceğini inşa etmekte önümüzü açacaktır. Bunların en önemli halkası da imam hatip okullarıdır. İmam hatiplerdeki öğretmen açığını nitelikli öğretmenlerle kapatmalıyız. Öğrencilerimizin sayısını yine nitelikli öğrencilerle açmalıyız. Mücadelemiz, gayretlerimiz bu çerçevede devam etmelidir.”diye konuştu.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantı sonunda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sunum gerçekleştirildi.

Koordinasyon toplantısına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, Kaymakamlar, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, STK İmam Hatipliler Platformu Niğde İl Koordinatörü Mahmut Peşin, İl Müdürleri ile STK’ların İl Temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA