Mültecilerin El İzleri BM Genel Kurulu'nda Sergilenecek

Kızılay, üzerinde mültecilerin el izlerinin bulunduğu pankartı BM Genel Kurulu’nda sergilemek için ABD’ye gönderdi. Hazırlanan pankartı ABD’ye Türk Hava Yolları Kargo götürecek.

Mültecilerin El İzleri BM Genel Kurulu'nda Sergilenecek
Kızılay, ‘Dünya İnsani Yardım Günü’ dolayısıyla Gaziantep’te düzenlediği etkinliğin ardından mültecilerin el izlerinin çıkartıldığı "Ben Hedef Değilim, Mülteciyim" pankartını, BM Genel Kurulu sırasında sergilenmesi amacıyla New York’a gönderdi. Pankartı ABD’ye göndermek için düzenlen uğurlama törenine Kızılay Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, BM Bölgesel İnsani Yardım Koordinatörü Ramesh Rajasingham ve diğer yetkililer katıldı.

Törenin ardından pankart ABD’ye gönderilmek üzere THY Kargo Başkanı Yardımcısı Murat Yalçın Kırca’ya teslim edildi. Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç Türkiye’nin 6 yılı aşkın süredir uyguladığı açık kapı politikası ile Suriyeli misafirlerine her türlü yardımı ulaştırdığını söyledi.



Ramesh Rajasingham ise Suriye ’de 10 milyon insanın yerinden olduğunu ve 30 milyon insanın yardıma muhtaç hale geldiğini ifade ederek Türkiye’nin bu krizde bölgede güvenli olan tek ülke olduğunu vurguladı.
Kaynak: İHA