Mersin İl Emniyet Müdürlüğünün Bayram Tedbirleri

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirmesi için bir dizi ek tedbir aldıklarını bildirdi.

Şahne, yaptığı yazılı açıklamada, otogar, tren garı ve büyük alışveriş merkezlerinde yoğunluk beklendiğinden, vatandaşların kapkaç, hırsızlık, yankesicilik gibi suçlara maruz kalmaması için bu bölgelerde motorize ve yaya devriye görevli sayısının artırıldığını belirtti.

Yine bayram süresince mezarlık ziyaretinde bulunacak vatandaşların mağdur olmaması için mezarlık alanlarında personel görevlendirildiğini aktaran Şahne, şunları kaydetti:

'Mezarlıklara araçlarıyla gelen vatandaşlarımızın araç içerisinde, kıymetli eşya ve evrak bulundurmamaları, değerli eşyalarını araçlarında görünür yerde bırakmamaları, mağdur olmalarının önüne geçecektir. Ayrıca, camilerimizde de bayram namazı sebebiyle ek tedbirler aldırılacaktır. Şehir içi ve şehirler arası yollarda trafik kazalarının önlenebilmesi için denetimlerimiz artırılmıştır. Şehirler arası yolcu ve yük taşıyan araçlar üzerinde kontrollerimiz bayram süresince yoğun bir şekilde sürdürülecek, güvenli seyahat için yeterli şartları karşılamayan ve eksik evrakları olan araçların seyahatlerine izin verilmeyecektir. Bu nedenle bayram süresince trafiğe çıkacak olan tüm sürücülerimizin, trafik işaret ve işaretçilerine uymaları, araçlarının bakım ve kontrollerini yaptırmadan trafiğe çıkmamaları, kendi can ve mal güvenlikleri için önem arz etmektedir. Tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutluyorum.'

Kaynak: AA