Manisa'da Acemi Askerler Yemin Etti

Manisa İl Jandarma Komutanlığında temel eğitimlerini tamamlayan 368/1 kısa dönem 110 er için yemin töreni düzenlendi.

Törene, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can Manisa, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Vekili Albay Fikret Rahmi Atalay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Güzgülü, askeri erkan ve askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın söylendiği tören, acemi erlerin Türk bayrağı ve silahlara el basarak yemin etmesiyle devam etti.

Yaş kütüğüne isim çakılmasının ardından, eğitimlerde başarı gösteren erlere protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

Askerler, tören geçişi sonrasında aileleriyle buluşarak hasret giderdi.

- Alaşehir'de bin 636 acemi er yemin etti

Alaşehir Ulaştırma, Personel Okulu ve Eğitim Merkezi Eğitim Alay Komutanlığında vatani görevini yapan ve acemi eğitimlerini tamamlayan erler için yemin töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene Eğitim Alay Komutanı Ulaştırma Albay İsmail Elalmış, 2. Ulaştırma Er Eğitim Taburu Komutan Vekili Ulaştırma Binbaşı Ali Cem Günay, Trafik Eğitim Tabur Komutanı Piyade Yarbay Yusuf ile yemin edecek askerlerin aileleri ve yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, temel eğitim gören bin 636 acemi er, yemin etti.

Törende konuşan Eğitim Alay Komutanı Elalmış, askerlerin vatani görevlerini yüce Türk milletine layık bir şekilde yapacağına olan inancının tam olduğunu belirterek, 'Tüm şehitlerimizi buradan saygıyla anıyorum. Yiğit Mehmetçikler, yolunuz açık olsun.' dedi.

Yemin töreninde babalarıyla aynı alayda görev yapan askerlere Albay Elalmış tarafından onur belgesi verildi.

Daha sonra tören geçişi yapıldı.

Kaynak: AA