Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden İş Güvenliği Toplantısı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, tüm birimlerinde iş sağlığı ve güvenliğini eksiksiz sağlamak için düzenlediği toplantılarla önlemler ve iyileştirmeler üzerinde çalışıyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden İş Güvenliği Toplantısı
Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği, tehlike sınıflarına göre değerlendirmeye alarak çeşitli daire başkanlıklarıyla kurul toplantılarını sürdürüyor. Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya başkanlığında Büyükşehir Belediyesi’nde gerçekleştirilen kurula Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Talip Akbaş, Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkanı Fevzi Demir, İş Sağlığı Güvenliği Şube Müdürü Fulden Özdemir, BESOT A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Yur, iş güvenliği uzmanları, hizmet alım firmalarının işyeri hekimleri katıldı.

Genel Sekreter Yalçınkaya, “Kendi insanımızın, çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği bizim için her şeyden önemli. Eksikliklerin, çözüm önerilerinin konuşulması ve şartların iyileştirilmesi için bu toplantıları önemsiyoruz” dedi.

Toplantıda 17 ilçeye hizmet veren şantiyeler, koordinatörlük binaları, hayvan barınakları gibi hizmet binalarında çalışma ortamlarının daha sağlıklı yapılanmaları için alınması gereken önlemler ve iyileştirmeler üzerinde duruldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, konu ile ilgili toplantıların düzenli olarak sürdürüldüğünü hatırlatarak, “Toplantılarımızda personellerimizin sağlığını ve güvenliğini bir üst seviyeye nasıl çıkarabileceğimiz konusu üzerine fikir alışverişinde bulunulmakta; İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen saha gözetimleri sonuçlarına istinaden alacağımız önlemler tespit edilmektedir. Daire başkanlıklarına yönelik bilgilendirme toplantıları ve personellerimize temel İSG eğitimleri ile iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflemekteyiz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tüm birimlerimizde iş sağlığından ve güvenliğinden ödün vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA