Kütahya'da Hayvan Pazarı Açıldı

Kütahya'da, kurban satışları için hazırlanan canlı hayvan pazarı düzenlenen törenle açıldı.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya-Tavşanlı Çevre Yolu yakınında kurulan hayvan pazarının açılışında yaptığı konuşmada, üreticilerin hayvanlarını satabilecekleri sağlıklı, düzenli ve huzurlu bir alan oluşturduklarını söyledi.

Üreticilerin hayvanlarını daha iyi bir ortamda satabilmeleri için hayvan pazarını daha modern hale getirdiklerini dile getiren Saraçoğlu, şöyle konuştu:

'Bayramın 3'üncü gününe kadar açık kalacak olan kurban pazarımızda belediye olarak hizmetlerimiz devam edecek. Vatandaşlarımızın kurbanlıklarını satın alırken, ibadetlerini en güzel şekilde yapmaları için Sağlık İşleri Müdürlüğümüz ekipleri de vatandaşlarımıza yardımcı olacaklar. Belediye olarak hem satıcı, hem de alıcı kardeşlerimizin rahat bir ortamda alışverişlerini yapabilmeleri için tüm düzenlemeleri yapıyoruz. Geçen yıl şikayet olan konuları bu sene ortadan kaldırdık. Büyükbaş hayvanlar için 210, küçükbaş hayvanlar içinse 120 kapalı ve 53 de açık padok oluşturduk. Hayvan pazarımız bin 500 büyükbaş, 10 bin de küçükbaş hayvan kapasiteli olarak düzenlendi. Pazar yerimizde bir sosyal tesis, bir mescit, bir kesimhane, bir kurban kontrol denetim merkezi bürosu, bir kantar ve bir idari binamız bulunmaktadır.'

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ender Gümüş ise, Kütahya'da kurbanlık hayvan sayısında ve hayvan hastalıkları konusunda bir sıkıntının olmadığını, bununla ilgili tedbirlerin alındığını kaydetti.

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, ilgili daire müdürleri ve vatandaşların katıldığı pazarın açılışı, konuşmaların ardından dualarla yapıldı.

Kaynak: AA