Kurban Pazarının Gözdesi Koçlar

Kütahya'da, kurban pazarına getirilen iki koç, ağırlıkları ve fiyatlarıyla ilgi görüyor.

Kütahya'da, kurban pazarına getirilen iki koç, ağırlıkları ve fiyatlarıyla ilgi odağı oluyor.

Canlı ağırlıkları 70 ve 80 kilogramı bulan, 2 bin 400 ve 2 bin 700 lira fiyat biçilen koçlar, alıcılarını bekliyor.

Besicilik ve kurbanlık satışı yapan İsmail Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aslanapa ilçesine bağlı Dere köydeki çiftliğinde yetiştirdiği koç, keçi ve tekeleri hayvan pazarına getirerek sattığını söyledi.

Güneş, çocukluğundan bu yana hayvancılıkla uğraştığını dile getirerek, 'Özenerek yetiştirdiğim baba oğul olan koçlarımı kurbanlık olarak satmaya getirdim. Küçüklüklerinden bu yana gözüm gibi baktığım koçlarım, gerek irilikleriyle gerekse fiyatlarıyla pazarda oldukça ilgi görüyor. 4 yaşındaki koç, canlı haliyle yaklaşık 80 kilogram, 2 yaşındakiyse yaklaşık 70 kilogram geliyor.' diye konuştu.

Koçlarını ayrılmamaları için aynı kişiye satmak istediğini ifade eden Güneş, 80 kilogramlık koçu 2 bin 700, diğeriniyse 2 bin 400 liradan satlığa çıkardığını belirtti.

Besicilik yapan babasına yardımcı olduğunu ifade eden Mustafa Güneş de söz konusu koçları babasıyla birlikte yetiştirdiğini söyledi. Güneş, 'Koçlarımızın satılmasına üzüleceğim ama kurban olacakları için mecburen satılacaklar.' ifadelerini kullandı.

Öte yandan, bayrama sayılı günler kala kurban pazarında hareketliliğin arttığı gözlendi.

Pazara üreticiler tarafından getirilen küçükbaş hayvanların fiyatları 700, büyükbaş hayvanlarınsa 7 bin liradan başlıyor.

Kaynak: AA