Konyaaltı'nda Kurban Bayramı Hazırlıkları

Konyaaltı Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla tüm hazırlıklarını tamamladı.

Konyaaltı'nda Kurban Bayramı Hazırlıkları
Konyaaltı Belediyesi Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlükleri Kurban Bayramı’nda, ilçe halkının hijyenik bir ortamda kurban ibadetlerini yerine getirebilmeleri için gerekli önlemleri alarak hazırlıklarını tamamladı. Konyaaltı Belediyesi tarafından oluşturulan “Kurban Denetim Birimi” ile kurbanlıklar veteriner hekimler tarafından denetimden geçirildikten sonra alana alınıyor. Yapılan denetimlerde, sağlık raporu ve küpesi olmayan hayvan satışı yapanlar hakkında yasal işlem yapılıyor. Bununla birlikte İlçe genelinde bulunan 22 kasapta yine zabıta ekipleri tarafından Kurban Bayramı öncesi denetimden geçirildi.

Kurban satış ve kesim yerleri hazır

Konyaaltı Belediyesi, Zümrüt Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Çakırlar Yolu üzerinde kurulan kurban satış yerinde hazırlıklarını tamamladı. Kurban satıcılarına; duş, tuvalet, içme suyu ve elektrik gibi hizmetler veriliyor.

Liman, Öğretmenevleri ve Pınarbaşı Mahallesi Kapalı Pazar Yerleri’nde küçükbaş, Altınkum Mahallesi Kapalı Pazar Yerinde ise küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıkların kesimi için hazırlıklar tamamlandı.

Veteriner hizmeti veriliyor

Kurban kesim yerlerinde Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekimler, vatandaşlara kurbanlık hayvanlar hakkında sıhhi destek sağlıyor. Ayrıca tüm çadır ve kesim alanları hastalıklara karşı Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenli olarak ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.

Vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için Konyaaltı Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar bayram süresince de devam edecek.
Kaynak: İHA