Kocasinan Personeline Kök Hücre Semineri

Kocasinan Belediyesi ve Türk Kızılay'ı Kök Hücre Koordinasyon Merkezi işbirliğiyle, belediye personeline seminer verildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, seminer kemik iliği nakli bekleyen hastalara uygun doku ve iliğin bulunmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kan ve kök hücre bağışlamanın hayati bir iş olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Türk Kızılayı'nın başlattığı projelere katkı sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Kaynağı sadece insan olan ve başka bir yolla temini mümkün olamayan kan ve kök hücre ihtiyacını karşılamanın yolu gönüllü bağışlardan geçmektedir. O açıdan Kocasinan ailesi olarak, bu tür programları vesile bilip, hayırlı işlere imza atmaya çalışıyoruz. Bir tek hayatın dahi kurtulmasına vesile olabilirsek ne mutlu bizlere.'

Türk Kızılay'ı İç Anadolu Bölge Kan Merkezi Kök Hücre Birim Sorumlusu Behlül Budak da kök hücre bağışçısı olmanın önemi ve kök hücre toplama yöntemleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Herkesin kök hücre bağışçısı olması gerektiğini ifade eden Budak, 'Kök hücre bağışlayarak bir tanıdığınız ya da hiç tanımadığınız bir kişiye umut olup, hayat verebilirsiniz. Kök hücre bağışı yaparak hayat kurtarabilirsiniz. 18-50 yaş aralığında sağlıklı her kişi kök hücre bağışçısı adayı olmak için başvuru yapabilir. Amacımız gönüllü kök hücre bağışçısı adayların sayısını artırmaktır.' ifadelerini kullandı.

Seminerin sonunda belediye personeli, kan örneği vererek kök hücre bağışında bulundu.

Kaynak: AA