Kemalpaşa'nın İlçe Olması

AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayımlanan yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Kemalpaşa'nın ilçe yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kışla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kemalpaşa'nın ilçe yapılabilmesi için son 3 yıldır gayret gösterdiklerini söyledi.

Son yerel seçimler öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kemalpaşa'nın ilçe yapılması sözü verdiğini belirten Kışla, 'Sarp Sınır Kapısı Türkiye'nin üçüncü büyük kapısı. Kapıdan 7 milyon insanımız giriş çıkış yapıyor. Gerek ticari hareketlilik gerekse oradan daha iyi yönetilebilir olması nedeniyle çalışmayı yaptık. 2015 yılında kanun teklifini hazırlayarak sunduk ve dört bakanlıktan olumlu sonuç çıktı.' dedi.

Kışla, beldenin ilçe yapılmasının zor bir iş olduğunu belirterek şöyle devam etti:

'Cumhurbaşkanımız 15 gün önce Sarp Sınır Kapısı'na incelemelere geldiğinde Kemalpaşa'yı ilçe yapma konusundaki talimatını İçişleri Bakanlığımıza verdi. Artvin için 25 Ağustos tarihi bir gün. Kemalpaşa'nın ilçe olduğu gün. Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza Artvin halkı adına teşekkür ediyorum. Kemalpaşa halkı mutlu.'

Kaynak: AA