Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisi Devrede

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından yenilenerek yüksek teknoloji ile donatılan Karapürçek Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisi muhtarlara tanıtıldı.

Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisi Devrede
Karapürçek’te gerçekleştirilen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Ak Parti Akyazı İlçe Başkanı Feyzi Bora, SASKİ bürokratları, Karapürçekli ve Akyazılı muhtarlar katıldı.

SASKİ tarafından yenilenen Karapürçek Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisi ile iki ilçede 11 mahalleye dünya standartlarında içmesuyu ulaşıyor. Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisinin yeni haliyle içmesuyu kalitesinin daha da yukarılara çıktığını belirten SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Karapürçek Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisimizi tamamen yenileyerek en ileri teknolojilerle donattık. Hayata geçirdiğimiz 1 milyon lira değerindeki yatırımla arıtma tesisimiz son derece modern ve yüksek teknoloji sisteme kavuştu. Yeni arıtma tesisimizde fiziksel ve biyolojik birçok arıtma işleminden geçen kaliteli içmesuyunu vatandaşlarımızın musluklarına ulaştırıyoruz. Karapürçek ve Akyazı’da 11 mahallemize arıtma tesisimizde daha sağlıklı ve daha bol içmesuyu ulaşıyor. Tesisimizin yüksek arıtma teknolojisi ve artan kapasitesi ile Karapürçekli ve Akyazılı hemşerilerimiz dünya standartlarında bir su içiyor” dedi.

Başkan Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimiz için hayata geçirdiğimiz projeler ile vatandaşlarımızın musluklarına sağlıklı ve kaliteli içmesuyu ulaştırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda Karapürçek’te Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisimizi yenileyerek devreye aldık. Gerçekten Karapürçekli ve Akyazılı hemşerilerimizin hak ettiği şekilde tesisimizi yüksek kalite ile donattık. Yeni artıma tesisimiz ile artık bölgede yaşayan vatandaşlarımızın musluklarına dünya standartlarında bir su ulaştırıyoruz. Karapürçek ilçemize bağlı Kanlıçay, Yüksel, Küçük Karapürçek, Meşepınarı, Harmanlı, Teketaban, Mesudiye, Hocaköy Mahalleleri ile Akyazı’ya bağlı Çıldırlar, Bedilkazancı ve Akbalık Mahallerinde yaşayan vatandaşlarımız artık Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisimizde arıtılan kaliteli içmesuyunu içiyorlar. Bu anlamda Karapürçekli ve Akyazılı hemşerilerimiz en iyisini hak ediyorlar” diye konuştu.

Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin 16 ilçesinde dev altyapı projeleri ile şehrimizin geleceğini inşa ediyoruz. Sadece şuan devam eden altyapı yatırımlarımızın değeri 417 milyon lirayı bulmuş durumda. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımıza karşı sorumluluğumuzun farkındayız. Şehrimiz için var gücümüzle çalışıyoruz. İçmesuyu konusunda önemli yatırımlar yaptık. Türkiye’nin en kaliteli içmesuyunu Sakaryalılar içiyor. İnşa ettiğimiz yüksek teknoloji arıtma tesisleri bu kalitenin garantisi. Karapürçek Kanlıçay İçmesuyu Arıtma Tesisinin de devreye alınmasıyla birlikte şehir genelinde 8 adet içmesuyu arıtma tesisimiz ile bu kaliteyi en iyi şekilde koruyoruz. Şehrimiz için yeni arıtma tesisleri de inşa ediyoruz. Sapanca ve Hendek ilçelerimize 2 yeni içmesuyu arıtma tesisi kazandırıyoruz. Biri güneyde diğeri şehrimizin kuzeyinde olmak üzere 2 yeni arıtma tesisi içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehrimizin 16 ilçesinde tüm mahallelerimize birinci sınıf kalitede sağlıklı ve bol içmesuyu ulaştırmak adına çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA