Jandarmada Yemin Töreni

Sinop İl Jandarma Komutanlığında 368. kısa dönem erler yemin etti.

Jandarmada Yemin Töreni
İl Jandarma Komutanlığında 368. kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.

Sinop Valisi Hasan İpek’in de katıldığı törende kısa dönem erler adına Birhan Hardal bir konuşma yaptı. Jandarma Kd. Astsb. Bervi Koç’un da “Kınalı Ali Destanı”nı okuması, törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Törende konuşan Sinop İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Halil Altıntaş, “Genç arkadaşlarım; biraz önce milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın önünde anne, baba ve yakınlarının huzurunda, silah arkadaşlarıyla omuz omuza vererek, gerektiğinde vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canlarını vereceklerine, namus ve şeref üzerine and içtiler. İçtikleri bu and, kanun ordusu Jandarma Genel Komutanlığına mensup bir asker olduklarının kabul belgesidir. Sizlerin yetiştirilmesinde emeği geçen ailelerinizi ve tüm personelimi kutluyorum. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınıza, kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinize ve yemininize sadık kalacağınıza olan inancım tamdır” dedi.

Tören sonunda; çeşitli etkinliklerde dereceye giren 368. kısa dönem erlere ve törene katılan ailelerine, Sinop İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve Sinop Valisi Hasan İpek tarafından sertifikaları ve çeşitli hediyeler verildi.

Törenin ardından askerler aileleriyle hasret giderdi.
Kaynak: İHA