Havza'da Depreme Dayanıksız Okul Binaları Yıkılacak

Havza Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, ilçede okul binalarına yapılan depreme dayanıklılık testleri sonucunda dayanıksız çıkan binaların yıkılacağını söyledi.

Kaymakam Nayman, gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim kurumu binaları ve eklentilerinin deprem tahkikinin yapılması ve gerekirse güçlendirilmesi projeleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan röleve çalışmaları, zemin etüt çalışmaları ve karot numune testleri sonucu dayanıksız çıkan Şehit Osman Ünal Mesleki Eğitim Lisesi (Kız Meslek Lisesi), Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Endüstri Meslek Lisesi) A, B,C ve D hizmet binaları ile 25 Mayıs Ortaokulu binaları için yıkım kararı çıktığını belirtti.

Bu okullardaki öğrencilerin mağdur olmaması ve eğitim öğretimin aksamaması için gerekli tedbirlerin alındığını bildiren Nayman, '2017- 2018 eğitim öğretim yılına hazırlandık. 25 Mayıs Anadolu Lisesi yerinde kalacak. Taşınması söz konusu değil. İnşallah kısa sürede Havza'da iki yeni okul binasının daha sonra ise iki okul binasının daha, toplam 4 okul binasının temeli atılacak.' dedi.

Havza Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise Havza'da 3 okul için yıkım kararı alındığı, 3 okul binası ve ek binaları dahil 6 binanın yıkılacağı, bu durumdan bin 600 öğrencinin etkileneceğini belirtti.

- Yıkılacak okullar

Havza Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan komisyon tarafından yapılan planlamaya göre yıkılacak Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Faruk Kara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin üst iki katına taşınarak yeni dönemde eğitim faaliyetlerini geçici olarak bu binada verecek. Ayrıca okulun bahçesine kurulacak 2 prefabrik atölye ile mesleki ve teknik eğitimler bu atölyelerde gerçekleştirilecek.

Bir binası yıkılacak olan Şehit Osman Ünal Mesleki Eğitim Lisesinin yıkılacak kısımda eğitim gören 6. sınıf öğrencileri, Şehit Besim Kazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim alacak, diğer sınıflar ise ek binada eğitime devam edecek.

- Yer değiştirecek okullar

25 Mayıs Ortaokulu yeni eğitim öğretim yılında 10. sınıfı Havza 25 Mayıs Anadolu lisesinde, diğer 6. sınıflar ise Makbule Yusuf Ölçer Yatılı Bölge Orta Okulunda eğitime devam edecek.

Ayrıca İstiklal ilkokulu ise 4 + 4 + 4 eğitim sistemi gereği Karşıyaka ilkokuluna taşınacak.

Havza Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam ise konu ile ilgili planlamaların öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için hassasiyet içinde yapıldığını belirterek, 'İnşallah ilçemize yapılacak okul binaları ile hızlı bir şekilde binalarımız yenilenecek. Önceliğimiz öğrencilerimizin can güvenliği. Havza Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 2017 2018 eğitim öğretim yılına en iyi şekilde hazırlandık. Hedefimiz ilçemizdeki eğitim kalitesini arttırmak.' dedi.

Kaynak: AA