Halı Ve Otomobil Yıkayarak Sosyal Hayata Hazırlanıyorlar

Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde faaliyet gösteren oto yıkama ve halı yıkama ünitelerinde mahkumlar çalışarak sosyal hayata yeniden hazırlanıyor.

Halı Ve Otomobil Yıkayarak Sosyal Hayata Hazırlanıyorlar
Sivas’ta mahkumları sosyal hayata hazırlamak için geliştirilen bir proje kapsamında Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde oluşturulan oto yıkama ve halı yıkama atölyelerinde mahkumlar halkla iç içe çalışarak hem para kazanıyor hem de sosyal yaşamından kopmamış oluyor. Adalet Bakanlığı’nın belirlediği ücret karşılığında para alan ve sigortaları da ödenen mahkumlar oto yıkama ünitesine gelen sivil ve resmi araçların iç ve dış temizliğini özenle yapıyor. Aynı zamanda dönüştürülen tutuklu ve mahkum nakil aracı ile evlerden kirli halılar alınıp yıkandıktan sonra tekrar evlere teslim ediliyor. Uygulamadan hem kaliteli hizmet alan vatandaşlar hem de infazlarını doldururken para kazanma imkanı bulup, aynı zamanda sosyal hayattan kopmayan mahkumlar son derece memnun kalıyor.

"Halkla iç içe sosyal yaşama hazırlanıyorlar"

Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Zeki Yıldırım, asıl amaçlarının mahkumları sosyal hayata hazırlamak olduğunu belirterek, "Kurumumuz bünyesinde oto yıkama ve halı yıkama atölyelerimiz de var. Bu iki atölyemizde tüm vatandaşlarımıza hizmet vermekteyiz. Bu iki ünitede yaklaşık 20-25 hükümlü çalışmakta. Bu hükümlüler burada araçların iç dış temizliklerini yapıyor. Halılar evlerden alınıp yıkandıktan sonra yine evlere bırakılıyor. Bu hükümlülerimiz burada sigortalı çalıştırılmaktadır. Bakanlığımızın belirlediği rakam üzerinden ücretlerini almaktadırlar. Bu çalışmamızda Sivas halkından takdir almaktayız. Bize güveniyorlar. Biz de onların güvenine layık olmaya çalışıyoruz. Bizim asıl amacımız ticaret yapak değil, mevcut hükümlülerimizi vatandaşla iç içe sosyal hayata hazırlamaktır. Aynı zamanda meslek sahibi oluyorlar" dedi.

Oto yıkama ve halı yıkamada çalışan mahkumlar ise günlerinin iyi geçtiğini, ellerinden gelen en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını ifade ettiler.
Kaynak: İHA