Hakkarili Çocuklar Bilim Kampında

Hakkarili çocuklar, 'Her Genç Bir Gelecek, Bilim Hakkari'ye İyi Gelecek' projesi kapsamında TUBİTAK TUSSİDE bilim kampını gezdi.

Hakkari Valiliği tarafından düzenlenen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen proje kapsamında 25 ortaokul öğrencisi 25-26 Ağustos tarihleri arasında Gebze'de bulunan TUSSİDE eğitim tesislerinde misafir ediliyor.

Türkiye'nin en büyük bilim kampını 15 kişilik özel eğitimli rehberler ve öğretmenler eşliğinde gezen öğrenciler, burada bilim adamlarının çalışmalarını izledi.

TUBİTAK, Ulusal Metroloji Enstitüsü, Malzeme Enstitüsü, Yer ve Deniz Bilimleri Enstitüsü, Enerji ve Gen Mühendisliği ile Biyoteknoloji Enstitüsünü gezecek olan öğrenciler, araştırmacılarla deneyler ve eğitsel etkinlikler gerçekleştirecek.

Kampta olmaktan dolayı çok büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Hakkarili öğrenciler, 'Vali Amcamız sayesinde hayallerimize ulaştık. Bilim insanı olmak hiç de zor değilmiş. Büyüyünce hayalini kurduğumuz bu mekanda bizler de bilim insanları olarak görev yapacağız. Buraya gelecek bizim yaştaki öğrencilere bilimi sevdirmek için buradaki bilim insanları gibi çaba sarf edeceğiz. Bizler Hakkari'nin bilim insanları olmaya aday çocuklarıyız. Hakkari bizim sayemizde artık bilim ve sanatla anılacak.' diye konuştular.

Kaynak: AA