Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür Açıklaması

Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen programda konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “Milli birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız olan şu günlerde dargınlık ve küçük hesaplarımızdan vaz geçerek, milletçe tek vücut halinde yaşamaya devam etmeliyiz” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür Açıklaması
GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki personelle bayramlaşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, bayramların kırgınlıkların, küskünlüklerin sona erdiği günler olduğunu belirterek, “Bugün Cuma. Müminlerin bayramı. Arkasından, 26 Ağustos Malazgirt Zaferinin yıl dönümü. Sonra Bir milletin kurtuluş destanının son noktasının koyulduğu ve bu milletin asla ve asla boyun eğdirilemeyeceğinin teminatı bir bayram olan 30 Ağustos Zafer Bayramı. Son olarak da Müminlerin bir taraftan yardımlaşma, sıla-i rahim, umut, gelecek defterlerin ve hesapların kapandığı, barışın ve huzurun teminatı olan Kurban bayramı. İşte bu dört bayramı aynı anda kutluyoruz. Yani 4 bayramı birlikte kutluyoruz” şeklinde konuştu.

Bayramların kaynaşma, kenetlenme günü olduğuna işaret eden ve tatile gidecek personeli özellikle trafik kurallarına uyma konusunda uyaran Rektör Prof. D. Ali Gür, “O yüzden bu günlerde milli birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız olan bu noktada dargınlıklarımızdan, küçük hesaplarımızdan vazgeçerek, farklılıklarımızı koruyup ama milletimiz, vatanımız, inancımız için her şeyimizi feda ederek tek yumruk halinde bu dünyada yaşamayı öğreneceğiz. Anadolu bize atalarımızdan çok büyük bir emanet ve bu emaneti asla ve asla nesillerimize devrederken de ihanet etmeden tertemiz olarak devredeceğiz. İşte bu ruhla bu bayramlarınızın hepsini tebrik ediyorum. Uzun bir tatil dönemine giriyoruz. Birleşmek, buluşmak, kaynaşmak, özlem gidermek için çıktığımız yollarda hasrete, hüzne, kayba ve acılara düşmeyelim. Sizden ricam huzurla gidin ve huzurla dönün. Hepinizi tek parça, yekpare, huzurlu, dinlenmiş, enerjik olarak burada yeniden istiyorum. Bu duygularla hepinizin bayramını tebrik ediyorum ve iyi ki varsınız diyorum. Birlikte sizlerle çalışmaktan çok mutluyuz ve bu büyük ailemizi geleceğe birlikte taşıyacağız” diye konuştu.

Törene; Rektör Yardımcıları Prof. Avni Gökalp, Prof. Dr. Metin Bedir ve Prof. Dr. Şehmus Demir, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Eminoğlu ile akademisyenler ve idari personel katıldı.

Kaynak: İHA